Violet alpin - ciclamen

O plantă mică ale cărei flori arată ca niște fluturi așezate pe tulpinile plantei în sine sunt cunoscute de toată lumea sub numele de ciclamen. De fapt, aceasta este o plantă de primăvară care înflorește regulat anual cu un tufiș luxuriant de inflorescențe. Într-un alt mod, această plantă se numește violet alpin. Și încă din zilele Romei Antice, ciclamenul a fost crescut împreună cu violete și narcise.

Violetul alpin arată foarte decorativ pe paturi de flori și parcele personale. Pentru a crește ciclamenul în interior, utilizați un alt soi de plante. În același timp, violeta alpină crește mult mai bine în aer liber.

Ciclamenul de grădină este destul de mic, iar florile sale nu sunt, de asemenea, mari - având doar 2,5 cm în diametru.

Ciclamenul arată foarte frumos în orice interior, sunt folosiți pentru amenajarea peisajului și, de asemenea, decorează verande și terase cu ele. Violetul alpin arată deosebit de frumos pe diapozitivele alpine. Dacă plantați plante una lângă alta, veți obține un covor cu flori foarte frumos.

Îngrijirea ciclamenului nu este suficient de ușoară. O atenție deosebită trebuie acordată luminii, care ar trebui să fie strălucitoare, dar difuză și fără lumina directă a soarelui. Cel mai bine este să-l plantați sub copaci sau plante mari, care vor umbri violeta cu frunzele lor.

În timpul înfloririi ciclamenului, trebuie acordată o atenție specială udării, iar când planta înflorește, udarea este redusă. Perioada de înflorire a grădinii violet alpin cade din mai până în septembrie.
Ciclamenele de grădină pot fi însămânțate singure din toamnă sau le puteți cumpăra gata preparate.