Zmeură de căpșuni - fructe înainte de iarnă

Fructe frumoase pe o tufă de zmeură, care amintește la prima vedere de conturul unei căpșuni, de fapt, este o varietate atât de specială de zmeură - zmeură de căpșuni. Mulți ar putea crede că acest tip de soi s-a născut prin încrucișarea căpșunilor și a zmeurii, dar nu este cazul. Acesta este doar un soi special crescut, care este zmeură pură, fără impurități.

Pentru a crește zmeură de căpșuni în grădina dvs., înarmați-vă cu cunoștințele primare despre aceasta. Deci, acesta este un arbust cu o înălțime de 30-60 cm, care este destul de nepretențios în alegerea solului, are un tufiș sferic, ramuri cu spini și frumoase flori albe. Acest soi dă roade în august, cu cantități destul de mari de fructe de pădure. Cele mai mari boabe roșii aprinse se coc pe tulpinile din primul an. Zmeura de căpșuni dă roade până la îngheț în unele părți ale țării. Trebuie remarcat faptul că boabele roșii nu se găsesc întotdeauna pe zmeură, dacă astfel de soiuri de zmeură de căpșuni, ale căror fructe degajă nuanțe de visiniu și galben.

Cum se propagă astfel de zmeură? Destul de simplu! Dezgropați tufișurile la începutul primăverii sau toamnei și împărțiți, apoi plantați într-un loc nou.

Iernarea pentru zmeura de căpșuni este posibilă numai sub acoperire, astfel încât tufișurile să nu înghețe. Dacă închizi zmeura pentru iarnă, atunci ele vor da roade perfect pentru tine tot anul viitor.

Gustul zmeurii de căpșuni este inferior celor obișnuite, astfel încât soiul nu este atât de popular în Rusia. Adesea este folosit ca decorativ datorită frumoasei sale înfloriri, gardurile și pereții unei case sunt împletite din astfel de zmeură - arată uimitor și încă dă roade înainte de iarnă. Este profitabil să crești o astfel de varietate pe site-ul tău.

Avatar utilizator kotik_n

primul meu gând când m-am uitat la titlu a fost exact despre încrucișarea zmeurii și căpșunilor: „Mă întreb cum au făcut-o?”))))