Îngrijirea plantării zmeurii domestice. Reguli de baza

Zona în care ar trebui să fie plantate zmeura ar trebui să fie moderat umedă, bine protejată de vânt, complet iluminată de lumina soarelui. Dintre toate fructele de padure, zmeura este printre cele mai solicitante in raport cu solul. Cele argiloase sau argiloase nisipoase cu un strat de subsol permeabil sunt cele mai potrivite.

Se știe că îngrijirea plantării zmeurii este un proces foarte complex și meticulos. Puieții trebuie plantați fie la începutul primăverii, chiar înainte de înflorirea mugurilor, fie la sfârșitul toamnei, după ce frunzele au căzut. Grădinarii cu experiență recomandă plantări de toamnă târzie. Dar când zăpada rămâne, răsadurile vor îngheța. Prin urmare, acestea trebuie să fie bine dezvoltate și să aibă rădăcini fibroase.

Principala regulă pentru îngrijirea zmeurii este reținerea maximă a umezelii și udarea ciclică. Nutrienții solului necesari zmeurii sunt reținuți prin plivire și plivire regulată.

De asemenea, cu un astfel de proces, cum ar fi îngrijirea plantării zmeurii, este important să știm că această boabe este foarte pasionată de iluminat. Prin urmare, zonele pentru plantarea zmeurii ar trebui să aibă o pantă de cel mult trei grade. Înainte de plantare, solul trebuie fertilizat cu substanțe minerale și organice. Distanța dintre rânduri trebuie să fie de 1,3 m, respectiv între tufișuri, 0,5 m. Rădăcinile zmeurii trebuie să fie verticale. Udarea este necesară cu o găleată la 3 bucșe. Tufele de zmeură sunt capabile să rodească bine timp de 12 ani. După aceea, solul este fertilizat cu humus.

Sub rezerva tuturor regulilor de mai sus, în curând tufele de zmeură vor aduce fructe de padure suculente mari delicioase.