Când să plantezi porumb?

Grădinarii fără experiență sau grădinarii începători se întreabă când să planteze ce plantă, la ce oră, la ce temperatură, în ce sol, astfel încât recolta să fie bună, pentru a nu îngheța și a nu întârzia cu semănatul.

Acest lucru se aplică și plantelor precum porumbul. Când să plantezi porumb?

Porumbul este o plantă destul de termofilă, care se află de obicei la date calendaristice undeva de la 1 mină până la 15. Dar acestea nu sunt date exacte, deoarece plantarea sa depinde de temperatura ambiantă. Temperatura solului în timpul plantării la o adâncime de 10 centimetri ar trebui să fie de cel puțin - 10-12 grade. Acesta este principalul criteriu pentru momentul în care se plantează porumb. Dacă semințele sunt reci, fie vor îngheța, fie creșterea lor va încetini foarte mult, ceea ce, de asemenea, nu va avea un efect benefic asupra recoltei. Prin urmare, este mai bine să așteptați zile calde și să nu experimentați plantarea, de îndată ce zăpada se topește.

Porumbul poate fi plantat mai întâi în cupe pentru răsaduri. Înainte de aceasta, semințele sunt de obicei îmbibate în apă sau în apă cu adăugarea unui stimulent de creștere. După ce semințele germinează, devine clar ce semințe vor crește cu siguranță și care nu ar trebui să fie plantate. Semințele încolțite sunt plantate în pământ sau în cupe. Dacă este necesar să cultivați porumb mai devreme, acesta poate fi plantat în sere sau sere. Acolo, temperatura aerului și a solului este mult mai mare, iar cu înghețuri pe termen scurt, porumbul nu este în pericol.

Semințele sunt plantate la o distanță de 30-40 de centimetri între ele și 70 de centimetri între rânduri.

De asemenea, merită să ne amintim că furajele și porumbul dulce nu ar trebui să fie plantate una lângă alta, deoarece gustul lor se va schimba complet nu în bine și cultura va fi stricată.

Categorie:Creştere | porumb
Avatar utilizator kotik_n

aspectele pozitive ale porumbului, că acesta poate fi plantat împreună cu principalele plantații de legume, principalul lucru este să fii atent din ce parte strălucește soarele