Cum să plantezi corect un măr

Grădinarii începători se întreabă: cum să plantezi corect un măr?

Pentru început, ar trebui să participați la pregătirea solului adecvat pentru plantare. Solul argilos este de preferat pentru meri. Prin urmare, adăugați turbă sau nisip de râu pe solul argilos. Dacă pe site-ul dvs. solul este în mare parte nisipos, atunci adăugați humus sau turbă.

Este necesar să pregătiți o groapă pentru plantarea unui măr cu aproximativ 5 zile înainte de acest eveniment. O gaură este săpată la o adâncime de 80 cm, iar lățimea trebuie să fie de la 90 cm la 1 metru.

Nu aruncați stratul superior de sol format atunci când săpați o gaură! Este cel mai fertil și va fi la îndemână pentru plantarea ulterioară. Aruncați straturile fertile superioare separat de cele de mai jos.

Fundul gropii finite trebuie slăbit cu o lopată. Apoi acele straturi foarte superioare de pământ fertil sunt turnate acolo. Este necesar ca stratul său să fie de 15-20 cm.

Puteți adăuga îngrășăminte, 1-2 găleți de bălegar și cenușă de lemn. Toate acestea sunt amestecate cu pământul, adăugând încă ceva sol vegetal.

Apoi, volumul rămas al gropii este acoperit cu pământ, astfel încât o mică movilă, de aproximativ 20 cm înălțime, să se formeze la suprafață.

Dacă acest lucru nu se face, atunci va trebui să replantați răsadul, ceea ce este nedorit pentru el în prima iarnă.

Un cuier este introdus în centrul movilei de pământ - un suport pentru răsad. Răsadul este așezat deasupra unei movile, rădăcinile sale sunt îndreptate peste ea și acoperite cu un strat fertil de pământ cu o ușoară apăsare.

Este posibil ca două mâini să nu fie suficiente pentru plantare, prin urmare, când ni se cere să plantăm corect un măr, putem da sfaturi: folosiți ajutorul gospodăriilor sau al vecinilor.

Udați răsadul din abundență: consumul de apă trebuie să fie de 3-4 găleți de 10 litri pentru fiecare copac.

Categorie:Aterizare | măr
Avatar Goshia

Tulpina răsadului nu trebuie acoperită cu sol. Rădăcinile mărului aflate la trunchi trebuie să fie acoperite cu sol și să fie la 5-10 cm sub suprafață. Restul rădăcinilor sunt răspândite mai adânc în groapă.