Sparanghel

Sparanghelul aparține plantelor perene și este un reprezentant al familiei crinilor, precum usturoiul și prazul, care, spre deosebire de sparanghel, pot fi găsite în orice grădină de legume din țara noastră. Sparanghelul, pe de altă parte, nu a primit o distribuție atât de largă în țara noastră, deși recent situația s-a schimbat și sparanghelul este cultivat în grădinile noastre tot mai des.

Este posibil ca sparanghelul să crească în curând în toate grădinile de legume, deoarece această plantă este extrem de utilă. Sparanghelul conține o cantitate imensă de vitamine, precum și substanțe utile precum acidul fosforic și nicotinic, manganul, potasiul, fosforul, fierul, cuprul și o serie de alte elemente necesare corpului uman. Astfel, putem spune cu încredere că sparanghelul este un produs dietetic excelent și foarte gustos.

Sparanghelul este recomandat tuturor celor care vor să slăbească și să-și normalizeze metabolismul. În plus, este un agent profilactic excelent împotriva bolilor sistemului cardiovascular, precum și a mai multor tipuri de cancer.

Cultivarea sparanghelului nu este atât de dificilă, așa că grădinarii experimentați vor face față acestei sarcini cu ușurință, mai ales că se simte minunat în condițiile țării noastre pe solurile sale fertile. Adevărat, procesul de maturare a sparanghelului până în momentul în care lăstarii verzi pot fi tăiați și mâncați durează trei ani întregi, așa că va trebui să aveți răbdare înainte de prima recoltare, dar apoi puteți obține o recoltă a acestei plante minunate și utile la fiecare an.
 

Categorie:Grădină | Sparanghel
Avatar utilizator kotik_n

am început să plantăm sparanghel încă de anul trecut. Nu au existat probleme cu creșterea. L-au înghețat și l-au adăugat tocană și supă toată iarna.

Manager88 avatar

Ador sparanghelul. O plantăm de doi ani la rând, doar rugina și putregaiul roșu sunt foarte pasionați de această plantă. Acestea afectează 30% din plantele sănătoase. Anul trecut am reușit să creștem o recoltă bună datorită dezinfectării solului. Să vedem ce crește anul acesta.

Avatar Christina936

Întreaga familie este foarte pasionată de sparanghel. A rămas mult din proprietarii anteriori din grădină. Ea nu reprezintă prea multe dificultăți în creștere, ceea ce este foarte plăcut.

Avatar ViktorT

Dar cu sparanghelul în grădină, nu mi-a ieșit nimic, oricât am încercat, semințele nu au încolțit. Spune-mi, dacă cineva știe din experiență ce tip de sol este cel mai potrivit pentru el și de unde să cumperi semințe testate?