Soi de zmeură Gusar și cultivarea sa

De mult timp, zmeura a fost considerată una dintre cele mai valoroase culturi de fructe de pădure. Fructele aromate și apele gurii acestei plante au proprietăți nutritive și vindecătoare. Zmeura are multe tipuri și fiecare specie are un număr mare de soiuri. Ele diferă în ceea ce privește gustul, maturarea, rezistența la boli.

Conţinut:

Cel mai comun soiuri de zmeură sunt tradiționale. Sunt nepretențioase, ușor de adaptat la condițiile de creștere, dar nu oferă un randament ridicat. Soiul de zmeură Gusar (promițător) este foarte pasionat de grădinarii moderni.

Proprietățile soiurilor de zmeură Gusar

Ce i-a atras atât de mult pe grădinari pe soiul de zmeură Gusar? Avantajele acestui soi sunt că este rezistent la secetă, rezistent la deteriorarea bolilor și nu se teme de îngheț. Și, de asemenea, această specie aparține soiurilor valoroase și are un randament ridicat. Cu suficientă îngrijire din tufișul de zmeură, puteți obține până la 3 kg de fructe de padure.

Tufa de zmeură formează puțină creștere, destul de răspândită și puternică. Crește în înălțime până la 2 metri. Zmeura coaptă are o culoare rubiniu profund. Sunt aromate, dulci și acrișoare și au un gust bun. Cu îngrijire normală, fructele de pădure ating o masă de aproximativ 4 grame. Dar dacă încercați să acordați mai multă atenție zmeurii, puteți obține o masă de fructe de padure de până la 10 grame.

Soi de zmeură Gusar

Fructele Raspberry Gusar sunt de densitate medie, prin urmare tolerează transportul bine în containere de mică adâncime. Dar boabele nu sunt destinate depozitării pe termen lung. Cultura recoltată trebuie consumată imediat sau procesată. Gemuri, conserve și compoturi delicioase sunt făcute din fructe de pădure. Unele gospodine congelează zmeura pentru a-i mulțumi pe cei dragi și prietenii lor cu fructe delicioase iarna.

Raspberry Gusar este timpuriu mediu. Soiul este special crescut pentru cultivare în regiuni cu veri calde și uscate. Prin urmare, se adaptează perfect condițiilor meteorologice și tolerează bine temperaturile ridicate.

Îngrijirea și reproducerea zmeurii din soiul Gusar

Zmeura din soiul Gusar este nepretențioasă creştere... Pentru plantarea zmeurii, alegeți o zonă cu lumină solară bună. Este de dorit ca solul să fie fertil. Planta trebuie hrănită periodic. Cel mai bun aliment pentru zmeură sunt îngrășămintele organice și minerale, precum și cenușa de lemn.

După „hibernare” de iarnă, examinați cu atenție tufa de zmeură și îndepărtați ramurile uscate. În această perioadă, ramurile lungi ale zmeurii nu sunt tăiate.

Soi de zmeură Gusar

Primul tăiere produs în mai, îndepărtând excesul de descendenți. Următoarea tăiere este în iunie, când tufa de zmeură atinge o înălțime de 1,5 metri. Vârfurile sunt tăiate la o înălțime de 1,0 metri. A treia tăiere cu zmeură se face în iulie. Vârfurile nu sunt atinse, dar doar ramurile laterale sunt tăiate. O astfel de tăiere face posibilă direcționarea puterii rădăcinilor către dezvoltarea mugurilor de fructe și nu spre creșterea numeroaselor lăstari și frunze.

Pentru ca recolta de zmeură să fie pe plac, este adesea necesar să slăbiți solul lângă tufiș și să îndepărtați buruienile la timp.

Un efect bun este dat de această tehnică: turnați un strat de turbă amestecat cu humus în jurul tufișului de zmeură. Mulcirea vă va permite să păstrați umiditatea mai mult timp, iar rădăcinile plantei vor primi substanțe nutritive utile.

Zmeura adoră udarea abundentă. Pe vreme caldă, când nu plouă mult timp, este necesar să udăm zmeura mai des, astfel încât să nu se usuce. Dar nu încercați să umpleți prea mult.Din cauza unui exces de umiditate, sistemul radicular poate putrezi și planta va muri.

Raspberry Hussar este ușor rase butași. Puii tineri care nu au propriile rădăcini sunt potrivite pentru acest lucru. Butașii sunt recoltați când cresc până la 3 cm înălțime și au 3 frunze. Butașii sunt legați în mănunchiuri mici, tratați cu un stimulent organic de creștere și așezați într-un amestec de nutrienți constând din turbă, pământ și humus. Substratul este hidratat constant. Butașii încep să prindă rădăcini în ziua 14-17. După 10 zile, butașii sunt plantați în pământ. Este necesar să vă asigurați că vremea este tulbure în acest moment. După alte două săptămâni, butașii, care sunt bine întăriți, încep să crească activ și, până la sfârșitul sezonului, ating o înălțime de jumătate de metru.

Soi de zmeură Gusar

Puteți planta zmeură din soiul Gusar cu puieți. Aceasta este cea mai comună metodă de reproducere pentru zmeură. Este mai bine să cumpărați răsaduri în magazine speciale pentru a exclude achiziționarea de material de plantare de calitate scăzută.

Aterizare răsadurile se efectuează cel mai bine la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie. Pentru aceasta, găurile de 40x50 cm sunt pregătite în avans, sunt umplute cu amestec de plantare. Puieții sunt plantați la o distanță suficientă unul de celălalt. Nu trebuie să fie prea adânci pentru a evita degradarea mugurului bazal. Răsadurile au nevoie de udare abundentă până când sunt bine înrădăcinate. Solul este mulcit cu gunoi de grajd putrezit, turbă, paie sau rumeguș.

Recolta culturilor horticole, inclusiv a zmeurii, depinde în mare măsură de condițiile de creștere și de îngrijirea acestora. Îngrijirea adecvată poate crește foarte mult randamentul.

Categorie:Arbuști | Zmeura
Avatarul lui Kasyunya

Ei bine, mă voi duce să caut husarul de zmeură. ai descris-o foarte bine. Pentru mine, 3 kg per tufă este fantastic.

Avatar utilizator Inna7750

Acest soi crește pentru mine de mult timp. Dar există o subtilitate în a-l îngriji. Chiar nu se teme de înghețurile scurte, dar un dezgheț devreme cu o apăsare rece obligatorie poate ucide tufișurile de husar, în special cele tinere. Tufele de husar trebuie acoperite pentru iarnă.