Tomato Bella

Unul dintre soiurile de roșii destul de populare este roșia Bellé, care aparține hibrizilor de tip nedeterminat timpurii. Utilizarea acestui lucru soiuri de roșii universal, este recomandat în special să-l folosiți în stare proaspătă.

Conţinut:

Trăsăturile caracteristice ale roșiei Bellé

Roșia lui Bellé este un hibrid cunoscut la mijlocul timpuriu. Înălțimea plantei este de peste 150 de centimetri. Frunzele sunt de dimensiuni medii. Fructele roșiei sunt frumoase, rotunde și ușor turtite. Culoarea fructului necoapte va fi verde deschis, iar fructul matur va fi roșu intens sau închis. Fructul are o greutate medie de aproximativ 190 până la 230-250 de grame. Roșiile au o fermitate bună și un gust excelent. Gustul este ușor acru.

Tomato Bella

Roșia Bella este o plantă de tip vegetativ cu internoduri scurte. Roșia produce patru sau chiar mai multe fructe într-o singură inflorescență. Prima inflorescență este așezată peste a noua frunză, iar următoarele - la fiecare trei frunze. Numărul cuiburilor este de cel puțin patru. Planta este echilibrată, puternică și semi-deschisă. Este foarte flexibil și iertează unele greșeli tehnologice.

Roșiile sunt extrem de transportabile, pot fi depozitate mult timp fără a-și pierde prezentarea.

Tomate Bella în creștere

Cultivați roșiile sere sau adăposturi de film, precum și pe teren deschis. Roșia este adaptată pentru creștere în perioadele de iarnă-primăvară, vară-toamnă și toamnă-iarnă.

Când creșteți acest soi într-un mod fără semințe, este important ca. pamantul a avut deja timp să se încălzească suficient. Temperatura sa nu trebuie să fie mai mică de + 10 ... + 12 grade la o adâncime de cinci centimetri. Dacă roșiile sunt cultivate cu răsaduri, atunci se plantează după ce gerul de primăvară s-a oprit în cele din urmă.

Este important să începeți cultivarea răsadurilor cu două luni înainte de a fi plantate în teren deschis. Semințele sunt semănate la o adâncime de unu până la doi centimetri. Dacă temperatura nu scade sub +20 de grade, atunci se poate aștepta lăstari în a cincea zi.

Mai mult, este necesar ca temperatura să nu depășească +18 grade ziua și +14 grade noaptea. După culegere, răsadurile trebuie umbrite câteva zile (aproximativ 3 zile) și păstrate la o temperatură de +22 grade timp de o săptămână. Răsadurile sunt udate numai atunci când este necesar.

Tomato Bella

Înainte de a planta răsaduri în teren deschis, acesta trebuie întărit timp de 10 zile. Acest lucru se face prin scăderea treptată a temperaturii, atât ziua, cât și noaptea.

După plantare în pământ, rădăcinile răsadurilor sunt acoperite cu pământ până când pleacă cotiledonul. Dacă răsadurile sunt întinse prea departe, atunci sunt plantate într-un unghi, în timp ce adorm o treime din tulpină. După aceea, este importantă udarea abundentă, care ar trebui să devină treptat moderată înainte de apariția primelor fructe.

Acest soi de roșii se coace după transplant în aproximativ 65 de zile.

Sfaturi suplimentare: înainte de a semăna semințe pe răsaduri, trebuie să fie înmuiate într-o soluție nutritivă. Există multe opțiuni. Puteți folosi nitrofosfat și cenușă de lemn (1 linguriță la 1 litru de apă în ambele cazuri). Vor funcționa și alte îngrășăminte organice comerciale.

Înainte de a începe să înmuiați semințele, acestea trebuie așezate într-o pungă de pânză. Se înmoaie o zi într-o soluție, a cărei temperatură nu trebuie să fie mai mică de +20 grade.Următorul pas este să așezați punga de semințe într-o pungă de plastic și punga în frigider. Depozitați acolo câteva zile. După o astfel de întărire, semințele sunt semănate imediat. Fotografiile vor fi mai rapide și de o calitate mai bună.

Belle Tomato Care

  • Posibile boli.

Roșia Bella este rezistentă la ofilirea verticillium și fusarium, precum și la virusul mozaicului de roșii.

  • Temperatura și locația.

Aceste roșii tolerează bine schimbările de temperatură. Planta este tolerantă la căldură și la lumină slabă.

Tomato Bella

  • Udare.

Roșia Bellei nu are nevoie de abundență udare, deoarece aparține soiurilor rezistente la secetă. Udarea mai intensivă este necesară numai după plantarea răsadurilor pe teren deschis.

  • Solul și îngrășămintele.

Cel mai favorabil pentru roșiile Belle este solul slăbit și consumator de umiditate, care are o reacție neutră sau ușor acidă. Solul ar trebui să fie bogat în materie organică. Prin urmare, la două săptămâni după plantare, fertilizarea cu îngrășăminte minerale este necesară cu o rată de 20 de grame la 10 litri de apă. Viteza de îngrășământ poate fi crescută în continuare până la 50 de grame pentru același volum de apă.

Culturile precum legumele, culturile de iarnă și leguminoasele pot preceda roșiile. Plantarea castraveților mai devreme pe site va avea un efect deosebit de pozitiv, Luke, conopida și varza timpurie.

Deci, roșia Bella este potrivită pentru cultivarea în aproape orice condiții. Și dacă considerați că această roșie oferă, de asemenea, o recoltă garantată, atunci creșterea ei merită.

Categorie:Semințe | Roșie
Avatar Goshia

Nu am plantat pe site un astfel de soi hibrid de roșii. Ciorchini uriași de roșii sunt lovite în ea, la fel ca strugurii. Mai mult, toate fructele sunt destul de mari. Având în vedere că se coc foarte devreme, puteți obține o recoltă bună la mijlocul verii. Anul acesta voi încerca să plantez această varietate de roșii.