Cum se plantează zmeură? Ghidul grădinarului

Cum se plantează zmeură? Această întrebare este cu siguranță pusă de toți grădinarii care doresc să se delecteze cu această boabe incredibil de gustoase și sănătoase vara și începutul toamnei. De fapt, acest proces este mult mai simplu decât ar putea părea la prima vedere. Deci, să ne dăm seama cum să plantăm zmeura.

În primul rând, grădinarul ar trebui să acorde atenție alegerii site-ului. Acest arbust se simte minunat în zonele plane sau în părțile inferioare ale unor înălțimi mici (și numai pe versanții lor nordici și nord-vestici). Neadecvate pentru această plantă sunt zonele umede și mlăștinoase, golurile închise, precum și locurile care, din când în când, sunt supuse unor apariții semnificative de apă. În ceea ce privește solul, nu există cerințe speciale, cu toate acestea, dacă este posibil, este totuși mai bine să se acorde preferință cernoziomurilor lutoase cu un conținut semnificativ de humus.

Acum să aruncăm o privire mai atentă asupra procesului de plantare în sine. Primul pas este să sape găuri. Acestea trebuie să fie suficient de mari pentru a găzdui rădăcinile răsadurilor. De asemenea, în gaură trebuie adăugat îngrășământ, pregătit în proporție de treizeci de grame de superfosfat și douăzeci de grame de sare de potasiu la cinci kilograme de humus. Este necesar să plantați arbuști la o adâncime moderată (pentru solurile ușoare și nisipoase, chiar și o ușoară adâncire este potrivită), altfel ar putea să nu apară lăstari pe ele. Următoarea etapă finală este udarea plantei și mulcirea găurii. Nici dealingul nu trebuie neglijat: acest lucru va ajuta la protejarea lăstarilor tineri de înghețurile de iarnă.

Categorie:Arbuști | Zmeură
Avatarul utilizatorului Andrey

 

Visând la zmeura mea în curtea mea. Au apărut întrebări: plantarea ar trebui să se efectueze toamna sau iarna și ar trebui să se aplice îngrășăminte și pansamente pe sol în timpul procesului de creștere, dacă da, care?

Poza utilizatorului Anna

Știu că zmeura crește foarte repede, dar pentru că, astfel încât să nu umple întreaga zonă, gardurile din foi de plastic sau tablă sunt introduse în pământ la o adâncime suficientă în jurul plantărilor de zmeură.