Cum să semeni ceapa

Ceapa se cultivă de obicei în două etape. În primul an semeni semințe și primești material de plantare - seturi, ceapă mică, care vor trebui recoltate toamna și, după uscare, depozitate până anul viitor. Din sămânță, deja crești bulbii mari cu drepturi depline. Există, totuși, soiuri care sunt cultivate imediat, fără o etapă intermediară „sevkovy”.

Dacă nu știi încă să semeni ceapa, să încercăm să ne dăm seama. Să începem cu elementele de bază, care sunt departe de a fi întotdeauna cunoscute începătorilor din domeniul cepei.

Timpii de însămânțare pot varia în funcție de condițiile climatice. Principalul lucru este că înghețurile de noapte au trecut deja în cele din urmă. Dacă semănați sub un film, atunci este posibil chiar și puțin mai devreme, când stratul superior al solului se încălzește. Poate fi, de asemenea, pre-însămânțat într-o cutie. Castraveții, roșiile, varza, mazărea sunt cei mai buni precursori ai cepei. Dacă vă este frică de bolile fungice, tratați solul cu sulfat de cupru cu două zile înainte de plantare. Sol acid de var.

Înainte de însămânțare, facem rânduri la o distanță de aproximativ 30 cm unul de altul și de aproximativ 2 cm adâncime. Puteți semăna în două moduri: cu o panglică solidă sau trei până la patru semințe la fiecare 15 cm. În primul caz, veți avea să te subții mai des, dar vei avea mai mult și un arc pe o pană. Această cultură are nevoie de iluminare suficientă și numai primele luni de udare. Când becul este deja copt, solul umed poate face numai rău.

Pentru ca ceapa să crească mai bine, au nevoie nu numai de spațiu, ci și de îmbrăcăminte superioară. Este o idee bună să folosiți excremente de păsări sau mullein diluat pentru acest lucru.

Categorie:Aterizare | Ceapă
Avatar Goshia

Nu crescem niciodată sevok, dar îl cumpărăm întotdeauna primăvara la bazar. Încercăm să luăm nu mici, dar nici foarte mari, altfel va merge cu siguranță la săgeată și un astfel de bec va fi deja de proastă calitate.