Cum să înveți și să crești Lakonos american

 

Lakonosii americani decorativi nu pot fi confundați cu o altă plantă. Este o planta erbacee mare. Adesea găsit pe coasta Mării Negre.

Lakonos american strălucitor

America de Nord este considerată locul de naștere al lakonilor americani. Când a devenit stăpânită, planta a fost adusă în Europa. Aici a fost crescut ca unul decorativ. În Rusia, această plantă a devenit sălbatică, crește în regiunile sudice. Are multe nume populare:
  • fructe de linte,
  • iarbă uleioasă,
  • Iedera evreiască,
  • fructe de padure kermes.
Locația ar trebui să fie bine luminată, această cultură suferă adesea de îngheț, indiferent de anotimp. Este mai bine dacă plantațiile au fost făcute într-un loc protejat de vânturile reci.
Planta nu are nevoie de sol cu ​​proprietăți speciale. Solurile ușoare, mediu-grele, nu prea acide sunt cele mai potrivite. Cultura aparține celor care iubesc umezeala. Deoarece sistemul său radicular este destul de puternic, el se aprovizionează singur cu nivelul necesar de umiditate.
Când înghețurile vin toamna, tulpinile trebuie tăiate la bază. După aceea, lakonosul este acoperit cu turbă pentru următoarea perioadă de iarnă. Humusul sau frunza este, de asemenea, potrivit, cu un strat bun, de aproximativ 10 cm.
Prin împărțirea rizomului, planta se propagă. Pentru aceasta, primăvara devreme este potrivită. Se propagă și prin semințe. Se însămânțează imediat după recoltare. Semințele fructelor sunt mici, deci nu este necesară o adâncime puternică pentru încorporarea lor. Răsadurile nu sunt caracterizate de momente diferite de apariție. Apar primăvara dacă pământul este deja bine încălzit. Poate că unele dintre răsaduri vor înflori în august, în anul apariției. Când vine al doilea an, Lakonos american ar trebui să fie plantate în locuri permanente.