Când să plantați cartofi

 

Cartofii au ocupat de mult un loc dominant în viața fiecărei persoane. Nici o zi gastronomică nu este completă fără această legumă tuberoasă. Nu este surprinzător că tot mai mulți oameni se apleacă spre cartofii organici și chiar găsesc modalități de a-i cultiva singuri.

Prin urmare, întrebarea când se plantează cartofi nu își va pierde relevanța pentru o lungă perioadă de timp. Răspunsul la acesta ar trebui căutat din momentul în care cartofii își încep activitatea. Adică în perioada în care temperatura ambiantă crește la 8 grade Celsius. Totuși, acest lucru trebuie să fie precedat de o anumită perioadă de timp în care tuberculii pot fi latenți la o temperatură scăzută.

Deja de la mijlocul lunii aprilie, puteți începe să selectați tuberculi de cartofi pentru plantare - exemplare sănătoase cu ochi, de dimensiunea unui ou de pui, sunt potrivite. Tuberculii selectați trebuie germinați în orice mod cunoscut și acceptabil. Cu toate acestea, odată cu germinarea, trebuie să ghiciți, astfel încât mugurii să nu se dovedească a fi prea lungi până la plantarea cartofilor.

Momentul în care se plantează cartofii vine când solul se încălzește până la 8 grade Celsius, acest lucru vă permite să salvați tuberculii de înghețul târziu și de descompunere. Este mai bine să așteptați câteva săptămâni, deoarece plantând cartofi pe un teren greșit, nu puteți aștepta deloc recolta. Pentru cartofi este adecvat solul sfărâmicios, care este încă destul de umed din apa topită.

Există un astfel de semn printre oameni că, dacă zăpada cade doar pe cartofii plantați, atunci puteți conta pe o recoltă deosebit de abundentă.

Categorie:Aterizare | Cartof
Avatar Goshia

Plantăm cartofi la sfârșitul lunii aprilie, la începutul lunii mai. Îl plantăm cu tufișuri. Până când tufișul crește, nu mai avem înghețuri. Pentru ca cartofii să crească bine, trebuie să fie udate, plivite, iar tufișurile trebuie să fie umede.