Soi de căpșuni Crown

Dacă vom efectua un studiu privind frecvența de distribuție a unei anumite fructe de pădure în grădinile noastre, atunci căpșunile vor deveni liderul incontestabil. Aproape toată lumea de pe site are mai multe paturi rezervate pentru această cultură aromată, sănătoasă și gustoasă a fructelor de pădure.

Conţinut:

Pentru o lungă perioadă de timp căpșună - o delicatesă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Puteți găsi soiuri de căpșuni pentru fiecare gust! Este ușor să le alegeți pe cele dintre ele care vor crește și vor da roade cât mai bine posibil în condițiile climatice în care urmează să le cultivați.

Soi de căpșuni Crown și caracteristicile sale

Există soiuri create datorită eforturilor crescătorilor ruși, și sunt cele care au venit la noi din Europa și au luat poziții de lider în rândul grădinarilor și grădinarilor. De exemplu, soiul de căpșuni Korona a fost dezvoltat în Olanda. El prinde rădăcini mai mult ca oricând în condițiile Rusiei centrale. Strawberry Corona este foarte rezistent la înghețurile noastre în lunile de iarnă. De asemenea, puteți observa rezistența soiului la o boală obișnuită a căpșunilor - făinarea.

coroană de soi de căpșuni

Caracteristicile soiului Korona:

  • Căpșunile acestui soi au un gust fraged, cărnos, parfumat.
  • Dimensiunile variază de la mediu la mare.
  • Culoarea variază de la roșu aprins la roșu închis, există o luciu pe suprafața fructelor de pădure.
  • Soiul de căpșuni Korona este clasificat ca mediu-devreme la coacerea fructelor (aproximativ la mijlocul lunii iunie).
  • Boabele sunt puternice și, prin urmare, sunt potrivite pentru transport pe distanțe lungi într-o formă atractivă.
  • Dezavantajele soiului includ separarea dificilă a tulpinii de fructe de pădure, instabilitatea până la putregaiul cenușiu.
  • De asemenea, foarte des, frunzele căpșunilor din soiul Korona sunt afectate de pata albă.

Soi de căpșuni Crown și cultivarea sa

Nu este atât de ușor să cultivați căpșuni în aer liber, deoarece trebuie să vă confruntați cu mulți factori nefavorabili. Și totuși, cunoscând toate principiile de bază referitoare la cultivarea căpșunilor, puteți obține rezultate excelente.

  • Site de aterizare

Cel mai potrivit site pentru crescând căpșuni va fi cel în care cerealele și leguminoasele au crescut anterior, deoarece se crede că astfel de plante pot dezinfecta solul și îl pot slăbi. Dar solul virgin este, de asemenea, perfect, principalul lucru este să-l dezgropăm bine. În caz contrar, orice altă bucată de pământ care a avut o odihnă de cel puțin un an o va face.

În plus, este important să se ia în considerare faptul că zona căpșunilor ar trebui să fie suficient de deschisă și iluminată de soare, dar în același timp bine protejată de vânt. Iarna, spațiul deschis va fi protejat de un strat de zăpadă, care joacă un rol important în protejarea tufișurilor de căpșuni. În caz contrar, anul viitor boabele vor fi prea mici.

coroană de soi de căpșuni

  • Fertilizarea pământului

O condiție importantă pentru o bună creștere și coacere a căpșunilor este fertilizarea cu humus. De asemenea, este importantă hrana minerală sub formă de îngrășăminte cu fosfor, azot și potasiu aplicate toamna sau primăvara. O altă metodă eficientă este introducerea cenușii de lemn înainte de a săpa pământul.

  • Aterizare

Plantează răsaduri necesar la începutul primăverii, la sfârșitul verii sau chiar la începutul toamnei. Înainte de a planta răsaduri de căpșuni, asigurați-vă că sistemul radicular al fiecărui tufiș este bine dezvoltat.Paturile trebuie să aibă o lățime de un metru, iar găurile să aibă o distanță de jumătate de metru între ele, ceea ce va ajuta răsadurile să nu se îngroașe. Etapa finală este udarea abundentă după ce tufișurile au fost plantate în găuri.

Strawberry Care Corona

În viitor, Coroana cu căpșuni va avea nevoie de o sistematică plecând... De exemplu, îndepărtarea buruienilor va fi o procedură permanentă. Dar, cu ajutorul mulcirii, puteți face acest lucru mai ușor. Căpșunile pot fi protejate folosind rumeguș, ace de pin, paie sau carton.

coroană de soi de căpșuni

În ceea ce privește udarea căpșunilor, ar trebui să fie regulată, dar nu prea abundentă. De asemenea, este necesar să se îmbogățească în continuare terenul cu îngrășăminte cu azot mineral.

O parte importantă a îngrijirii căpșunilor este combaterea dăunătorilor. Suntem deosebit de bucuroși să ne bucurăm de fructe de pădure delicioase. Prin urmare, ar fi frumos să construiești o sperietoare care să foșnească și să fluture ceva. În ceea ce privește restul dăunătorilor, puteți pulveriza plantele cu soluții speciale sau puteți utiliza un proces natural numit entomofagie, adică consumul de insecte. Pentru aceasta se folosesc insecte benefice care distrug dăunătorii.

După recoltare la sfârșitul lunii iulie, antenele în exces trebuie tăiate, iar tufele de căpșuni trebuie acoperite cu paie. Acest lucru va proteja planta și se va bucura de o altă abundentă recolta.

Soiul de căpșuni Korona poate părea destul de solicitant la prima vedere, așa că unii, mai ales începătorii, nu se grăbesc să-l cultive. Dar, în realitate, totul nu este atât de complicat. O mică practică și acțiuni dificile la început se vor face rapid și eficient.