Solul pentru violete este cheia pentru cultivarea cu succes a plantelor

Solul corect selectat are o importanță deosebită în îngrijirea plantelor de interior, deoarece multe plante necesită o compoziție specială a solului în care crește, aciditate și chiar densitate. De aceea, dacă o plantă nu se simte bine, atunci ar trebui mai întâi de toate să acordați atenție compoziției și stării solului unei astfel de plante și abia apoi să urmăriți toate condițiile de detenție.

Mulți cultivatori de flori au violete, deoarece aceasta este o plantă de apartament destul de nepretențioasă, deși solul pentru violete trebuie, de asemenea, selectat corect. Este important ca solul pentru violete să fie aerisit. Cel mai adesea, un substrat universal este utilizat pentru violete, la care se adaugă minerale utile, speciale pentru violete - vermiculit și perlit. În plus, mușchiul sphangum este adesea adăugat la sol pentru a crește violete. Foarte des se adaugă nisip în sol pentru violete, dar pentru această plantă este recomandabil să selectați nisip grosier, care este spălat bine înainte de a fi adăugat în sol.

Solul pentru violete ar trebui să păstreze bine umiditatea, ceea ce este facilitat de toți aditivii de mai sus.

Aciditatea pământului este, de asemenea, foarte importantă pentru violete. Este de dorit ca acesta să fie la nivelul de 5,5-6,5 PH.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că pentru violetele tinere, un substrat special pentru răsaduri este cel mai potrivit, dar pentru plantele adulte, puteți utiliza și un substrat obișnuit cu calitățile de mai sus pentru plantele cu flori.

Pentru a preveni înfundarea solului violetelor după udare, se recomandă udarea violetelor cu porțiuni mici de apă, așteptând ca fiecare dintre ele să fie absorbite în pământ.

Avatar Foxi

Și am auzit că violetele preferă udarea pe fund. În ceea ce privește solul, îi cumpăr un amestec gata preparat, care este destinat acestei plante de interior.