Alimentarea corectă a roșiilor în seră

Sucos și dulce roșie poate fi cultivat și într-o seră. Mai mult, pot fi cultivate nu numai pentru familia ta, ci și pentru vânzare. Aceasta este o chestiune simplă disponibilă oricărui rezident de vară. În același timp, recolta de roșii chiar și în construcție folosind folia este de cel puțin 2,5 ori mai mare decât cu cultivarea roșiilor în câmp deschis.

Conţinut:

Avantajele roșiilor cu efect de seră

Fructele apar pe plantă cu 2 săptămâni mai devreme decât în ​​câmp deschis. În plus, acest rezultat poate fi obținut chiar și atunci când se utilizează o structură neîncălzită. În plus, roșiile dintr-o seră sunt mai puțin susceptibile la o boală atât de frecventă, cum ar fi boala târzie. Prin urmare, recolta generală este de calitate superioară și mai mare. În acest caz, este necesar să se rezolve în prealabil problemele legate de irigarea prin picurare. Cu toate acestea, nu este dificil să-l organizăm.

În urma recomandărilor competente și atente îngrijire, încredere deplină într-un profesionist și curaj în experimente - toate acestea vor duce la fructe coapte. Cultivarea roșiilor în seră sau în câmp deschis nu este dificilă dacă cunoașteți cerințele de bază pentru cultivarea acestei legume. Cultivarea roșiilor într-o seră este oarecum diferită de cultivarea lor în aer liber.

hrănirea roșiilor în seră

Este necesar să începem cu faptul că roșiile din seră se află într-un spațiu restrâns, nu primesc nimic din exterior decât lumina soarelui. Acestea trebuie udate și ventilate în timp util. Și corectul hrănire roșiile din seră vor fi cheia unei recolte bune și abundente.

Cel mai bine este să plantați roșii într-o seră atunci când răsadurile sunt suficient de puternice, ating o înălțime de 20-30 de centimetri, iar pe fiecare plantă vor apărea 10-12 frunze. În ceea ce privește calendarul, răsadurile de roșii sunt plantate în seră în prima decadă a lunii mai.

Fertilizarea paturilor

Pentru fiecare pat de sol argilos sau argilos, este necesar să adăugați 1 găleată de turbă, rumeguș sau humus pentru fiecare metru pătrat. metru. Dacă turbă este deja în paturi, o găleată de humus, pământ, rumeguș sau așchii mici este așezată pe ele. De asemenea, puneți o jumătate de găleată de nisip grosier. Pe lângă toate acestea, adăugați o lingură de sulfat de potasiu și 2 linguri de superfosfat. Atunci totul este bine dezgropat.

Pansament de top pentru legume

Solul pentru roșii trebuie pregătit corespunzător adăugând îngrășămintele necesare. În ceea ce privește 1 metru pătrat de teren, ar trebui să adăugați: 2 linguri de superfosfat, 1 lingură de sulfat de potasiu și o jumătate de găleată de nisip grosier. Sapă bine solul și pregătește găurile.

Următoarea hrănire a roșiilor în seră se face după 20 de zile. Se efectuează cu îngrășăminte organice sau minerale. Îngrășămintele sunt cel mai bine utilizate plante lichide, care udă cu o viteză de 1 litru de apă pe plantă.

hrănirea roșiilor în seră

A doua hrănire a roșiilor cultivate în seră se efectuează la 10 zile după prima hrănire. Se efectuează cu îngrășăminte complexe, cum ar fi „Ideal” sau „Fertilitate”.

După 12 zile, se poate efectua o altă fertilizare. De data aceasta, puteți folosi mijloace speciale care îmbunătățesc ovarul fructelor sau puteți utiliza următoarea compoziție de îngrășăminte: 2 linguri de cenușă de lemn și 1 lingură de superfosfat la 10 litri de apă. Fiecare plantă este udată cu această soluție la o rată de 2 litri la rădăcină.Când roșiile intră în faza fructificării active, acestea sunt hrănite cu humat de sodiu și nitrofosfat.

Polenizarea florilor de roșii

Fructele apar datorită faptului că albinele le polenizează. Dar într-un sistem de seră închis, nu există albine. Prin urmare, este necesar să se rezolve această problemă. Pe vreme caldă și însorită, periile de flori trebuie agitate ușor. Principalul lucru este să o faci cu atenție. Pentru ca polenul să încolțească pe pistil, după polenizare, este necesar să stropiți apa pe flori cu un spray fin și să udați solul. După câteva ore, puteți reduce umiditatea deschizând ușa și fereastra din seră.

hrănirea roșiilor în seră

Acordați mai multă atenție difuzării. Este de o mare importanță în faza de înflorire a roșiilor. În acest caz, este important să preveniți apariția condensului pe film. Datorită înghițirii solului, conținutul de substanță uscată și zahăr din fructe scade. Din această cauză, devin acri și apoși, ca pe piață.

Datorită udării corecte a roșiilor în seră, randamentul nu va fi doar mare. Veți obține, de asemenea, fructe de calitate. Utilizați următoarea schemă pentru udarea roșiilor într-o seră:

  • Înainte ca plantele să înceapă să înflorească, udați răsadurile cu 4-5 litri de apă pe metru pătrat. contor la fiecare 5-7 zile.
  • Este necesară o udare mai abundentă înainte de începerea formării fructelor în timpul înfloririi. Va dura 10-15 litri de apă pe mp. metru.

În acest caz, ar trebui să țineți cont de faptul că apa ar trebui să aibă o temperatură cuprinsă între +20 și +22 grade. Acesta este un punct foarte important. Puteți uda doar dimineața. Alteori, udarea este dăunătoare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea excesului de umiditate dăunătoare.

Astfel, pentru cultivarea cu succes a roșiilor în condiții de seră, udarea și hrănirea competentă a plantelor sunt de o mare importanță.

Avatar Goshia

După plantarea răsadurilor, îl hrănesc întotdeauna cu îngrășăminte cu azot, iar când apar deja florile, îl fertilizez cu nitroamofos. În ea, azotul, fosforul și potasiul se află într-o stare echilibrată, care sunt cele mai utile elemente pentru creșterea fructelor de roșii.