Cum se plantează afine. Consultanță de specialitate

Afinele sălbatice care cresc în zone mlăștinoase sunt foarte benefice. Dar nu toată lumea o poate urmări zeci, sau chiar sute de kilometri. Și culegerea acestei boabe este încă destul de dificilă. Prin urmare, crescătorii au crescut soiuri de grădină speciale potrivite pentru cultivarea acasă. Astăzi, a devenit chiar într-un fel sau altul la modă să-l plantezi pe site-ul tău. Deși nu toată lumea are șansa de a obține o recoltă normală din acest arbust. Și totul pentru că afinul este o plantă capricioasă care necesită anumite condiții. În latitudinile noastre, coacăzul prinde rădăcini și dă roade mai bine. Afinele sunt crescute în unele state americane ca alternativă la această rudă „murdară”. Dacă totuși decideți să începeți această cultură, experții vă vor spune cum să o faceți mai bine.

Înainte de a vă gândi cum să plantați afine, trebuie să pregătiți un loc de plantare adecvat pentru ele. Dacă solul este alcalin, de exemplu, planta se poate îmbolnăvi. Această boabe iubește solurile acide. Trebuie să sapi o gaură de jumătate de metru și să amesteci așternut de conifere, scoarță, puțin sulf coloidal și acid citric cu solul. Dacă solul este slăbit cu dificultate, este mai bine să adăugați turbă sau frunziș putred. Mulcire, tăiere, îmbrăcăminte superioară, udare moderată atunci când este nevoie - toate acestea ar trebui să fie, de asemenea, prezente. Din când în când, poate fi necesar să acidulați solul.

Când alegeți răsaduri, acordați atenție soiurilor rezistente la iarnă și plantați simultan mai multe tufe inter-polenizate. Îndepărtați buruienile din zona afinelor înainte de plantare. Plantați plante la o distanță de un metru și jumătate unul de celălalt.

Categorie:Aterizare | Coacăze