Tunderea zmeurii primăvara și restul anului

Este o priveliște tristă - moșii abandonate, unde odată ce pomi și arbuști fructiferi au crescut și au dat roade, legumele au fost cultivate, mâinile îngrijitoare ale omului au atins pământul mamă. Și dacă copacii vor păstra amintirea acelor oameni cărora le-au dat cu generozitate fructele pentru o lungă perioadă de timp, zmeura va alerga rapid și să degenereze, dacă nu ai grijă de ea. Desișurile impenetrabile de zmeură se transformă rapid în arbuști uriași, lăsați fără tăiere în timp util, nu vor începe să lege fructe de padure.

Conţinut:

Să mergem după zmeură în grădină

Zmeura de grădină este o plantă cultivată de om, care diferă de zmeura de pădure în creștere sălbatică și se împarte în tipuri: tradiționale, cu fructe mari și remontante. Cele mai adaptate la condiții nefavorabile și cel mai puțin dintre toate zmeura tradițională care au nevoie de îngrijire, dar nu sunt atât de bogate în recoltare.

Ramuri stufoase zmeura cu fructe mari da mai multe fructe de padure cu gust si aroma mai bune. Maturarea extinsă a culturii se caracterizează prin zmeură remontantă, fructificând până la îngheț.

Băile mele dulci, de zmeură

Zmeura proaspătă este foarte utilă, din care un pahar asigură pe deplin nevoile zilnice de vitamine ale organismului. Tratamentul termic nu-și reduce calitățile în compoturi, gemuri și dulceața de zmeură preferată de toată lumea. Piureul cu zahăr, zmeura uscată și congelată sunt o boabe delicioase și foarte sănătoase.

Tunderea zmeurii primăvara

Ceaiul din frunze de zmeură are un efect benefic asupra creșterii poftei de mâncare, întărește mușchii uterului și este foarte util în perioada de gestație.

În situații stresante, zmeura va calma și va atenua depresia, va avea un efect tonic asupra pielii feței, va opri sângerarea și va ajuta la eliminarea substanțelor toxice. Recomandat pentru hipertensiune, insuficiență renală, ateroscleroză. Fructele de zmeură sunt indispensabile în caz de răceli, sciatică și dureri articulare. Ajută la febră și nevralgie.

Berry-zmeura ne-a făcut semn cu tine și cu mine

Pentru ca zmeura să fie pe plac, răsfățată și vindecată, trebuie să fie servite și în mod corespunzător. grijăacordându-i suficientă atenție. Dacă zmeura nu crește încă pe site, trebuie cumpărate și plantate corespunzător. Este mai bine să cumpărați în toamnă, dar este mai convenabil să plantați primăvara și, pentru ca tufa să ierneze în siguranță, trebuie săpată pe site, plasându-și rădăcinile la un unghi de 45 de grade în direcția nord.

Tunderea zmeurii primăvara

Vârful lăstarului principal este tăiat în timpul plantării, iar lăstarii laterali sunt, de asemenea, îndepărtați. Pentru a asigura întărirea maximă a rădăcinilor, crenguța este legată, altfel o rafală de vânt poate deteriora răsadul, deoarece zmeura are un sistem radicular superficial.

De îndată ce zmeura începe să se coacă în grădină, toată lumea vrea să se bucure de fructele lor dulci. O mare varietate de soiuri de maturare timpurie, mijlocie și timpurie vă permite să vă bucurați de această boabe de la mijlocul verii până la îngheț. În plus, poate fi congelat și folosit iarna ca umplutură și decor pentru plăcinte. Dar pentru ca zmeura să ofere unei persoane o recoltă bogată de fructe, trebuie să ai grijă de ea, ca o doamnă capricioasă. Unul dintre elementele obligatorii în acest caz este tăierea.

Tunderea toamna

Cel mai adesea, acest arbust este tăiat toamna, după ce în cele din urmă încetează să mai dea roade.Dar acest lucru se poate face la începutul primăverii, dacă dintr-un anumit motiv nu ați putut termina lucrarea înainte de apariția frigului de iarnă.

Tunderea zmeurii primăvara

Tundeți ramurile vechi chiar la rădăcină cu foarfece de tăiere și ciupiți vârfurile pentru cei tineri. Nu ar trebui să aveți mai mult de 10-15 ramuri pe metru pătrat - aceasta este cantitatea optimă pentru creșterea și dezvoltarea cu succes a arbustului. Nu merită să salvați sucursalele de anul trecut. Rar rodesc și iau nutrienți doar din creșterea tânără.

Tunderea de primăvară

Tunderea zmeurii în primăvară se efectuează după ce zăpada s-a topit, dar pământul nu s-a încălzit încă. Poate fi la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie, în funcție de condițiile meteorologice, care se pot schimba în fiecare an.

Tot în primăvară puteți elimina ramurile înghețate sau pe cele afectate de boli și dăunători. Lăstarii bolnavi sunt tăiați complet și arși. Pe lângă tăiere, zmeura mai are nevoie hrănire, udare (dacă nu este ploaie mult timp), plivire și alte măsuri de îngrijire agrotehnică. Apoi va da de două, trei ori și uneori de zece ori mai mult randament decât un tufiș abandonat.

Trebuie amintit faptul că lăstarii tineri, care pătrund în mod activ din rădăcini, epuizează tufa mamă, reducând randamentul de zmeură. Indiferent cât de rău este să distrugi creșterea, cantitatea acesteia trebuie controlată. Lucrul corect este făcut de acei grădinari care întăresc laturile șanțului cu plantații de zmeură cu scânduri sau bucăți de ardezie. Îndepărtarea rumegușului sau a frunzelor uscate deasupra va ajuta la păstrarea umezelii și la protecția împotriva buruienilor.

Zmeura va supraviețui iernii mai sigur dacă ramurile sunt îndoite la pământ, fixate și acoperite de zăpadă, iar vara vă vor mulțumi pentru atenție și îngrijire cu fructe de padure gustoase, parfumate și foarte sănătoase.

Avatarul lui Alla

Se pare că pentru o recoltă bună de zmeură trebuie să lucrați la ea. Și cred că de ce zmeura dă roade atât de prost la noi. Și nu am tăiat-o niciodată. Nimeni nu ne-a spus despre asta, acum să ne ocupăm de asta.