Cum trebuie plantate ridichi primăvara?

Ridichea are o rezistență destul de ridicată la frig și practic nu se teme de îngheț, prin urmare, plantarea ridichiului în primăvară chiar înainte de stabilirea regimului normal de temperatură este o practică destul de obișnuită în rândul grădinarilor. Această cultură are mai mult decât un sezon de creștere scurt: fructele, în funcție de caracteristicile solului, în special de umiditatea și valoarea nutrițională, perioada de însămânțare, precum și soiul în sine, se coc în 25-40 de zile. Plantarea ridichi în primăvară poate fi efectuată de mai multe ori (de regulă, în trei până la patru vizite până la începutul lunii iunie).

Semințele ar trebui să fie semănate în rânduri uniforme, între care ar trebui să existe aproximativ șase și, de preferință, zece centimetri. La plantare, semințele se revarsă pur și simplu în sol fără a observa distanța dintre ele, cu toate acestea, după prima descoperire, ar trebui să existe 3-4 centimetri de spațiu liber între culturile individuale de rădăcini de soiuri rotunde și cele lungi - 4-7 centimetri. Densitatea de plantare recomandată este de două până la trei grame pe metru pătrat de teren, în timp ce semințele, datorită dimensiunilor lor mici, trebuie acoperite cu un strat destul de subțire de pământ - nu mai mult de unu și jumătate până la doi centimetri.

Îngrijirea acestei culturi implică îndepărtarea regulată a buruienilor care pot îneca plantele tinere, subțierea, adică îndepărtarea la timp a celor mai slabi lăstari, slăbirea, care trebuie efectuată la intervale de cinci până la șase zile, udarea abundentă, precum și protecția de plantații de la dăunători precum puricii de grădină. Ridichea plantată primăvara trebuie recoltată imediat ce cultura de rădăcină atinge dimensiunea normală.

Categorie:Aterizare | Ridiche
Avatar utilizator Irina Mala

Am început o seră acasă. Și nu știu - merită să crești ridichi în condiții de seră? Care sunt caracteristicile smulgerii ridichiului în sere?