Soiuri Rudbeckia și tehnologie agricolă

Principala caracteristică a rudbecky este înflorirea târzie, de la sfârșitul lunii iulie până la îngheț. În plus, Rudbeckia, ale cărei soiuri sunt nepretențioase, tolerează perfect iernile destul de severe, fără a necesita adăpost.

Patria Rudbeckia, ca multe alte flori, legume și fructe de pădure, este America de Nord. Există aproximativ 30 de soiuri de rudbeckies anuale și perene, din care crescătorii au obținut un număr imens de hibrizi.

Rudbeckia de grădină - plante, de până la un metru și jumătate înălțime, cu tulpini drepte, puternice, ramificate, acoperite cu fire fine rigide, frunzele sunt ovale, întregi sau cu pene. Rudbeckia, ale cărei soiuri sunt mari, au coșuri cu inflorescențe de până la 17 cm. Fructe - achenele conțin semințe tubulare foarte mici, al căror număr în 1 g este mai mare de 1,5 mii.

Soiurile anuale de rudbeky sunt propagate prin semințe, plante perene - prin împărțirea tufișului și rozetelor de frunze.

Rudbeckia este o plantă iubitoare de căldură, tolerează bine căldura și seceta, nu este prea solicitantă pentru compoziția solului, preferând o peluză bine slăbită, cu o cantitate suficientă de humus, iubește udarea.

Rudbeckia este însămânțată pentru răsaduri în aprilie, florile vor fi gata pentru plantare în teren deschis în 30-40 de zile. Cu toate acestea, puteți semăna o floare imediat în teren deschis, în iunie, dar atunci va fi posibil să înfloriți numai în al doilea an.

Îngrijirea Rudbeckia include udarea, plivirea, slăbirea și hrănirea periodică. Mugurii ofilitori trebuie îndepărtați pe o frunză bună. În toamnă, Rudbeckia perenă este tăiată până la rădăcină. După trei ani, plantele perene încep să-și piardă efectul decorativ, așa că trebuie actualizate prin îndepărtarea tuturor lăstarilor.

Avatar Foxi

Am astfel de flori care cresc sub ferestre, dar aproape nimeni nici măcar nu are grijă de ele. Se poate vedea că fie terenul este potrivit pentru ei, fie planta în sine este nepretențioasă.