Plantarea răsadurilor de ardei în pământ

Ardeiul aparține acelor culturi care necesită plantare pentru răsaduri. Prin natura sa, această plantă termofilă nu permite însămânțarea semințelor direct pe teren deschis într-o serie de regiuni din Rusia datorită caracteristicilor lor climatice.

Prin urmare, grădinarii și locuitorii de vară germinează în avans semințele de ardei acasă, iar când răsadurile devin mai puternice și cresc, le plantează în paturi.

Pentru creșterea și dezvoltarea cu succes a plantelor, plantarea răsadurilor de ardei în sol ar trebui efectuată nu mai devreme de mai - iunie. În acest moment, amenințarea cu înghețuri neașteptate va trece, prin urmare această perioadă este optimă pentru lucrările de plantare.

Solul pentru răsaduri de ardei este ales ușor, suficient de fertil, nu foarte acru. Solurile argiloase cu părți egale de humus și compost vor fi ideale. Stratul fertil trebuie să aibă o grosime de cel puțin 25-30 cm.

Pentru ca plantarea puieților de ardei în pământ să aibă succes, iar plantele să prindă rădăcini și să câștige putere într-un loc nou, este necesar să se urmărească temperatura solului - nu ar trebui să fie mai mică de + 15-16 grade. Dacă indicatorii sunt mai mici decât cei de mai sus, solul ar trebui încălzit. Pentru a încălzi pământul, acoperiți-l cu un film întunecat și așteptați să se încălzească aproximativ o săptămână și abia după aceea încep să planteze răsaduri.

Înainte de plantare, solul este udat din abundență, iar cenușa de lemn este turnată în găurile de sub fiecare mugură de piper și udată din nou.

Se recomandă să plantați răsaduri de ardei într-un model de șah cu un vechi pământ de pământ pentru a preveni deteriorarea sistemului delicat al rădăcinilor germenilor.

Fiecare tufiș trebuie să fie la 60 cm (pentru soiurile cu creștere redusă) și 70 cm (pentru soiurile mari) de cel vecin, iar culoarele sunt făcute mai mult - 70-85 cm.

Categorie:Aterizare | Piper