Cum să ai grijă de violete?

Pentru mine, cea mai capricioasă dintre toate florile obișnuite de interior este violeta. Aceste flori sunt foarte frumoase, delicate și grațioase. În plus, ele pot fi adesea văzute pe pervazurile ferestrelor. Însă întrebarea cum să aibă grijă de violete, astfel încât să crească sănătos și să înflorească frumos, rămâne un mister pentru mulți.

Violetul Uzambara sau Saintpaulia, și așa sunt numite corect aceste plante frumoase, au venit la noi de departe, deoarece munții Uzambara sunt considerați patria sa (de unde și numele florii), care se află la granița Kenya și Tanzania. Frumusețea și misterul fabulos al acestor locuri sunt întruchipate în saintpaulia violet, care este atât de populară în Rusia.

Cum să crești o violetă astfel încât să-i placă frumuseții? Pentru a face acest lucru, trebuie să vă imaginați locul de unde vine violeta - o pădure tropicală, cu razele soarelui împrăștiate prin verdeață densă, aer cald, dar nu opărit, sezoane lungi de secetă cu umiditate ridicată a aerului. Deci, fantezia a funcționat, rămâne doar să întruchipăm aceste condiții într-o cameră de pe teritoriul Rusiei.

Lumina difuză. Pentru a face acest lucru, este mai bine să nu puneți violeta pe pervazul ferestrei de sud. Sau așezați planta în fundul camerei. Pentru ca floarea să crească uniform în toate direcțiile, ghiveciul saintpaulia trebuie întors periodic în direcții diferite. Deci planta va primi lumina soarelui în mod uniform.

Regimul de temperatură trebuie să fie stabil. Temperatura camerei pentru o bună creștere și înflorire a violetelor ar trebui să fie în intervalul 20-25 grade. Când temperatura fluctuează într-o direcție sau alta, planta va înceta pur și simplu să înflorească. Din acest motiv, violetei nu îi plac curenții. Ei bine, unde ai văzut un tiraj în pădurea tropicală?

Este necesar să udați violeta foarte atent, nu tolerează apa stagnantă (am fost convins din propria experiență), dar după ce ați creat o umiditate crescută a aerului în jurul Saintpaulia, puteți fi siguri de recunoștința ei. Aerul din jurul violetului trebuie să fie saturat de umezeală folosind o sticlă de pulverizare, instalând o fântână sau un umidificator în apropiere.

Da, violeta este capricioasă, dar dacă îi acordați puțin mai multă atenție, având grijă să creați condiții favorabile pentru această minunată plantă și vă va mulțumi cu o înflorire luxuriantă, uimitor de frumoasă.

Mult noroc!

Loveina avatar

Flori foarte frumoase, dar foarte șubrede. Am refuzat să le cresc, pentru că merg deseori în călătorii de afaceri și mor fără să plece.

Avatar utilizator Wika

Odată am primit cadou o violetă înflorită foarte frumoasă. În primul an, a înflorit des și abundent, în al doilea - deja mai puțin, iar în al treilea - sa oprit complet. După cum înțeleg acum, din cauza îngrijirii necorespunzătoare.

Am niște violete care cresc în ghivece cu udare automată :-) Sunt lucrător independent, mai exact, cresc plante. Au fost necesare vase cu ridicata.