Ceapă de usturoi sălbatic

Ceapa de usturoi sălbatic se mai numește și ceapă de urs. Ceapa de usturoi sălbatic este o plantă perenă, fără pretenții, rezistentă la îngheț, care este foarte ușor de cultivat.

Ramson are un bec îngust și alungit, al cărui diametru este de până la un centimetru. Frunzele sunt adesea două, lățimea lor este de aproximativ 3-5 centimetri. Frunze pe pețiole mari. În aparență, frunzele seamănă cu frunzele crinului. Ramson are un peduncul care atinge o înălțime de 20-30 de centimetri. Este încoronat cu o umbrelă cu flori albe. Arcul crește din nou de îndată ce zăpada se topește. Ramson înflorește în mai sau la începutul lunii iunie. Partea supraterană a cepei se stinge la începutul lunii iulie, așa că atunci când înflorirea se termină și frunzele se estompează, usturoiul sălbatic nu poate fi găsit în verdeața altor plante.

Puteți mânca usturoi sălbatic proaspăt, săgeți de flori și bulbi. Toate părțile acestei plante au un miros de usturoi dezactivat și un gust delicat-picant, delicat. Ceapa de usturoi sălbatic poate fi sărată, fermentată, murată, uscată, congelată, sunt folosite ca condimente pentru pește, carne, preparate vegetale și vânat. Iar din frunzele tinere se obține o salată delicioasă de primăvară.

Din cele mai vechi timpuri, ceapa de usturoi sălbatic a fost considerată un remediu care curăță bine stomacul și sângele. Ceapa de usturoi sălbatic este utilizată pentru bolile glandei tiroide, bronșitei, otitei medii, reumatismului și aterosclerozei. Această plantă are și efect antimicrobian, este folosită pentru scorbut. Usturoiul sălbatic conține o cantitate mare de vitamine, fitoncide, substanțe biologic active, săruri minerale, uleiuri esențiale. A mânca usturoi sălbatic ar trebui să fie în porții mici, deoarece poate provoca o exacerbare a gastritei și a bolii ulcerului peptic.

Avatar utilizator Wika

Din câte știu, într-un alt mod acest arc se numește balon, care este o adevărată descoperire pentru vânătorii de vitamine la începutul primăverii.

Avatar Marina867

Am plantat usturoi sălbatic pentru fiul meu, deoarece primăvara este necesar să susținem sistemul imunitar, iar usturoiul sălbatic este foarte bogat în vitamine. Și îmi place foarte mult gustul său de usturoi, mai ales în salate.

Avatar utilizator KsyuTka

Mi-ar plăcea să răspândesc un astfel de farmec, dar nici nu știu de unde să obțin semințe sau bulbi și dacă un astfel de depozit de vitamine va crește în regiunea Crimeii. Niciodată nu am încercat-o. Chiar vreau să!

Avatarul lui Alla

Și am găsit semințele și am plantat conform regulilor, dar el a luat-o și nu a încolțit. Foarte dezamagitor. l-am așteptat până la ultima, se pare că semințele mi-au venit de proastă calitate. Anul viitor voi încerca să-l plantez din nou, poate voi avea noroc.

Avatarul Lesiei

Pur și simplu nu reușesc să o cultiv ... Semințele sunt la vânzare, dar aparent sunt necesare anumite condiții. L-am plantat din toamnă, iar din primăvară cu semințe stratificate, nu germinează. Se pare că este mai bine să-l înmulțiți împărțindu-l, rămâne să găsiți în ce dacha crește și înflorește)

Avatar utilizator Petrovich82

Am un molid luxos care crește la colțul parcelei și sub el am atașat usturoi sălbatic și a început perfect. În fiecare primăvară o mâncăm proaspătă. Și, de asemenea, usturoiul sălbatic (sau așa cum se numește în balonul nostru siberian) poate fi zdrobit cu sare pentru iarnă. Se dovedește a fi o delicatesă mirositoare, dar gustoasă și foarte sănătoasă.