Ceapa Hercule este un set bun pentru grădina ta

Ceapa este un produs foarte valoros și esențial. Crește valoarea nutrițională a vasului, introduce un gust și o aromă specifice. Dar știe toată lumea că ceapa poate fi obținută din seturi - material de plantare pentru cultivarea cepei mari? Puteți să o cultivați singuri din semințe (nigella) sau o puteți cumpăra în rețeaua de vânzare cu amănuntul.

Conţinut:

Orice grădinar visează să adune o recoltă bogată de legume, inclusiv Luke... Cultura cultivată trebuie păstrată, iar soiurile cu o durată lungă de valabilitate sunt mai potrivite pentru aceasta.

Ceapa Hercule

Ceapa olandeză Hercules a fost crescută special pentru cultivare pentru depozitare pe termen lung. Poate dura cu adevărat mult timp, cu condiția să fie bine uscat.

De ce arcul lui Hercule este bun

Soiul Hercules are multe avantaje, ieșindu-se din „rude”. Acest lucru este facilitat de calități precum:

  • termen lung de valabilitate;
  • gust picant moderat placut;
  • rezistenta la dăunători și boli;
  • rezistență la formarea săgeților;
  • randament ridicat (8 kg / 1 m2).

În plus, ceapa Hercules formează un sistem puternic de rădăcini, datorită căruia tolerează seceta fără durere.

Pregătirea cepei Hercules pentru plantare

Înainte de plantare, seturile de ceapă sunt sortate, ceapa deteriorată și uscată este aruncată, iar cele rămase sunt împărțite la dimensiune, astfel încât fiecare calibru să poată fi plantat separat.

Față aterizare se recomandă încălzirea cepei. Îl puteți pune într-un loc cald timp de 2 zile sau îl puteți turna într-un recipient și îl puteți umple cu apă caldă. După ce țineți 1-2 minute, scoateți și acoperiți cu apă rece timp de 2 minute. Scurgeți apa, întindeți sevok-ul astfel încât apa să fie de sticlă. Acest mod de încălzire va împiedica formarea de săgeți, pe care grădinarii nu le plac foarte mult.

Ceapa Hercule

Este recomandabil să prelucrați ceapa Hercules pentru prevenirea bolilor fungice. Se face în acest fel: ceapa este coborâtă într-o soluție pregătită de 9-10 litri de apă și o lingură de nitrofoska timp de 10 ore. După aceea, sunt îndepărtate și plasate într-o soluție slabă de sulfat de cupru timp de 10 minute. După aceea, bulbii pot fi plantați în siguranță în pământ.

Ce sol este potrivit pentru ceapa Hercule

De obicei, ceapa Hercule este plantată la începutul primăverii, când solul este bogat în umiditate, iar temperatura constantă a aerului este menținută cu cel puțin + 10 C. Deși aceasta este o plantă timpurie, iubește căldura. Pentru creșterea cepei, alegeți o zonă plană, cu iluminare abundentă. Nu ar trebui să fie plantat în zonele joase, unde există de obicei umiditate ridicată, deoarece ceapa recoltată nu va fi depozitată mult timp și va putrezi rapid.

Puteți planta Hercules toamna, începând cu 2,5 săptămâni înainte de apariția înghețului. Pentru o plantare de toamnă, un set superficial este mai bun. O astfel de ceapă oferă de obicei o recoltă bună, nu inferioară celei de „primăvară”, deoarece își începe sezonul de creștere în avans. Arcul plantat înainte de iarnă nu eliberează săgețile și este depozitat mult timp.

Un pat pentru seturi de ceapă este pregătit în prealabil: solul este slăbit, toate buruienile sunt îndepărtate și humus și îngrășăminte minerale sunt adăugate, în funcție de starea solului.

Ceapa Hercule

Pentru solul argilos, puteți prepara o compoziție care include: 5 kg de turbă, 4 kg de humus, linguri de superfosfat, o linguriță de uree. Cantitatea este calculată pentru 1 m2.

Pentru solul nisipos, următoarea compoziție este potrivită: 1 găleată de turbă, 1 găleată de humus, 1,5-2 găleți de sol argilos, linguri de superfosfat, o lingură de uree (per 1 m2).

Patul cu amestecul preparat sol-turbă este acoperit cu un film transparent și păstrat timp de 5 zile. Acum totul este gata de plantat.

Distanța dintre rânduri trebuie să fie de cel puțin 18-20 cm, iar între bulbi - 9-10 cm. Ceapa Hercule se rădăcină foarte repede și se rădăcină bine.

Îngrijire ușoară - randament ridicat de ceapă Hercules

Principala îngrijire a cepei este plivirea. Ceapa crește rapid, iar buruienile cresc și mai repede, mai ales după ploaie, deci trebuie îndepărtate în timp util. Buruienile îndepărtate trebuie îndepărtate în afara patului de grădină fără a le lăsa pe culoare. Din cauza lor, poate apărea umiditate ridicată, ceea ce contribuie la bolile fungice. Pentru o mai bună circulație a aerului, culoarele sunt bine pufoase. Așadar, ceapa crește mai repede, formând bulbi mari.

Dacă observați că penele cresc slab sau devin galbene, trebuie să faceți pansament de top. La 10 litri de apă se adaugă un pahar cu excremente de păsări și o lingură de uree. Udarea la o rată de 3 litri pe 1 m2. După 14-15 zile, hrănirea trebuie repetată, dar se prepară o altă compoziție. Adăugați 2 linguri de nitrofosfat la 10 litri de apă. Apă cu o viteză de 5 litri pe 1 m2.

Pentru ca ceapa Hercule să fie depozitată pentru o perioadă lungă de timp, este necesar să respectați regulile de însămânțare și îngrijire, precum și să îndepliniți cerințele pentru recoltare. În condiții normale de creștere, bulbii destul de mari cresc din răsaduri. Astfel încât să aibă timp să se coacă înainte ca ploile de toamnă să înceapă, la sfârșitul verii, penei sunt îndoite la pământ.

Puteți utiliza o altă metodă pentru a coace rapid cultura. Pentru a face acest lucru, cu 2,5-3 săptămâni înainte de recolta preconizată, scuturați solul de pe capetele de ceapă. Acest lucru va oferi acces la aer, iar becurile se vor coace și usca mai repede.

Ceapa pregătită pentru depozitare este sortată, uscată și trimisă la depozitare într-un loc răcoros și uscat.

Categorie:Grădină | Ceapă
Avatar Goshia

Încă nu am plantat soiul Hercules în grădină și ceapa mea, de regulă, a crescut de dimensiuni mici, cu toate acestea, nu am îndepărtat niciodată pământul mut de pe bulbi, astfel încât să se coacă și să crească mai repede. Anul acesta, voi încerca - să o fac, iar Hercules, voi căuta anul viitor.