Păstăile de fasole - leguminoase sănătoase

Un număr mare de fructe de pădure, legume și leguminoase, inclusiv fasole verde, au venit în Rusia din America de Sud și Centrală. În țara noastră, cultivarea acestei leguminoase a început la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Fasolea este gustoasă, hrănitoare, sănătoasă, compoziția lor proteică este apropiată de carne, datorită căreia pot deveni un bun substitut, care este apreciat de vegetarieni. În plus, păstăile de fasole conțin fier, fosfor, calciu, vitamine B, provitamină A.

În Rusia, se cultivă tufișuri și tipuri de fasole verde. Cultura este destul de nepretențioasă, cu toate acestea, pentru a obține o recoltă bună, este necesar să respectați unele reguli de plantare și creștere.

Fasolea nu este prea solicitantă pentru sol, preferă luturile medii și ușoare, cu umiditate moderată. Fasolea nu-i place vecinătatea buruienilor, nu tolerează locurile cu vânt. Cultura este termofilă, germinarea semințelor are loc la o temperatură de cel puțin 20 de grade C, la același regim de temperatură crește bine. Udarea regulată favorizează formarea de păstăi cărnoase și o recoltă abundentă.

Semănatul fasolei este de preferat în iunie, când vremea este caldă. Soiurile întunecate de fasole sunt mai puțin solicitante la căldură, astfel încât pot fi semănate în luna mai, după sfârșitul înghețului de primăvară.

Semințele sunt înmuiate înainte de plantare. Semănatul se efectuează la o adâncime de cel mult 5 cm, la o distanță de 10-15 cm una de cealaltă și 30-40 cm între rânduri. Așezați 2-3 fasole în fiecare gaură, astfel încât mai târziu să puteți alege cel mai bun germen. În condiții favorabile, primii lăstari vor apărea în două săptămâni, la atingerea înălțimii de 10 cm, fasolea este spud.

Îngrijirea fasolei include: udarea regulată, slăbirea, plivirea, fertilizarea cu îngrășăminte cu potasiu și fosfor. Pentru fasolea cretă, trebuie să construiți suporturi.

Momentul fructificării depinde de soi; în medie, primele păstăi de fasole pot fi recoltate în 70-90 de zile.