Plantarea de afine într-un complot personal

În general, este acceptat faptul că afine este exclusiv un locuitor al pădurii. Cu toate acestea, în ultimii ani, numărul entuziașilor care cultivă lingonberries de grădină în curtea lor a crescut.

Dacă decideți să cultivați lingonberries pe cont propriu, atunci recomandările pentru plantarea și îngrijirea acestei plante vor fi, fără îndoială, utile.

  • Pentru ca lingonberries să crească cu succes, asigurați-le un sol acid. PH-ul optim pentru această cultură este în intervalul 4,5-5,5. Pentru a crește aciditatea, pulberea de sulf poate fi amestecată în sol.
  • Plantarea lingonberries nu necesită o stare mecanică specială a solului, dar este necesar să se asigure că nu există stagnare a apei în paturi. Lingonberries este mai probabil să tolereze cu răbdare o lipsă de umiditate decât un exces de ea.
  • Este de preferat să plantați lingonberries de grădină într-un amestec de turbă și nisip. Respectați o distanță de 30 cm între tufișuri și 25 cm între rânduri. Tufele de lingonberry de 1-2 ani sunt potrivite pentru plantare. După așezarea plantelor pe creste, acestea sunt udate abundent.
  • Plantarea lingonberries necesită o aplicare foarte atentă a îngrășămintelor minerale. Supraalimentarea plantelor este extrem de nedorită! Feriți-vă de îngrășămintele care conțin clorură de calciu. În doze mici (literalmente 5 g / m2), numai superfosfatul este util pentru lingonberries. De asemenea, nu merită să vă lăsați purtați cu substanțe organice, este suficient ca lingonberries să crească într-un amestec fertil de turbă.
  • Cu o îngrijire adecvată, cultura dă roade de două ori pe an - vara (iulie - august), toamna (sfârșitul lunii septembrie - octombrie). Cele mai bogate producții sunt date de tufișurile de lingonberry la vârsta de 5-6 ani.
Categorie:Aterizare | Merişor