Pat cald pentru castraveți: facem împreună

Castraveții sunt o cultură extrem de termofilă, care este de dorit să crească la o temperatură de cel puțin douăzeci de grade. Grădinarii cu experiență preferă să cultive castraveți exclusiv în sere. Dacă doriți să obțineți o recoltă bună a acestor legume extrem de gustoase și sănătoase, dar nu aveți posibilitatea de a construi o seră, așa-numita grădină caldă de castraveți vă va veni în ajutor.

Un pat cald pentru castraveți trebuie pregătit încă de la începutul primăverii și, de preferință, de toamnă. În primul rând, ar trebui să sape o șanț, a cărei lățime ar trebui să fie de cel puțin un metru, iar adâncimea - cincizeci până la șaizeci de centimetri (adică două baionete ale unei lopate). Bucăți de lemn tăiate sunt așezate peste canelură, cel mai bun dintre toate - lemn de foc proaspăt lung de 60-70 de centimetri, iar pe părțile laterale ale șanțului este aruncat cu o varietate de crenguțe, rumeguș, așchii și alte deșeuri de lemn. Structura rezultată trebuie acoperită de sus cu un gazon inversat și călcată cu grijă.

Pentru a îmbunătăți proprietățile de economisire a căldurii unei astfel de structuri, o puteți încadra cu o cutie de lemn, făcând o conică mică (nu mai mult de 10-15 grade) a plăcilor din partea de sud. După aceea, cutia este așezată cu o lamă de frunze de lemn uscate. Ultimul strat al unui pat cald este un strat de pământ de zece centimetri, luat în proporții egale cu compostul. Durata de viață a unui astfel de pat este de aproximativ zece ani, dar va trebui să fie „reparată” în mod regulat, adică în fiecare primăvară trebuie să fie umplută cu un nou strat de foaie, care, gătind excesiv, umple patul cu frunze de înaltă calitate humus.

Avatar utilizator Ivan Sergeev

O recomandare foarte sensibilă pentru primăvară, când pământul se încălzește foarte lent în adâncime, dar este interesant cum se comportă un astfel de pat vara în timpul căldurii. Mi se pare că castraveții pot doar să adulmece.

Lera1 avatar

Poate nu am înțeles ceva, dar am o întrebare pentru autorul articolului, de unde va veni lumina pentru castraveți? Ceea ce ai descris, mi-am imaginat ceva de genul unei tranșee, care este acoperită cu bucăți de lemn și frunze deasupra.