Semănatul usturoiului în toamnă va asigura o recoltă bună

Plantarea unei culturi verzi atât de populare și răspândite precum usturoiul se poate face atât primăvara, cât și toamna. Semănatul usturoiului Podzimny are o serie de avantaje, principalul fiind că semințele nu trebuie depozitate pe tot parcursul iernii, deoarece există întotdeauna riscul de a le usca în exces. Nu este mai puțin important faptul că semănând usturoi mic în toamnă, puteți obține un produs de înaltă calitate comercială.

Semănarea usturoiului în timpul iernii trebuie făcută în zone fertile bine drenate, protejate de vânturile nordice. Este de dorit ca aceste zone să se usuce rapid odată cu apariția căldurii primăverii.

Paturile pentru însămânțarea usturoiului încep să fie pregătite în avans, la începutul lunii octombrie, este de dorit ca solul să aibă timp să se compacteze și să se așeze înainte de plantare. Precursori buni pentru usturoi: roșii, cartofi, legume rădăcinoase, leguminoase. Toate rădăcinile buruienilor perene trebuie îndepărtate din patul grădinii, fertilizate:

  • humus - 5 litri pe mp m,
  • îngrășăminte fosfat-potasiu - 15 g pe mp,
  • var și cenușă - 0,5 litri pe mp

Gunoiul de grajd proaspăt nu trebuie aplicat pe paturile pentru însămânțarea usturoiului - în acest caz, plantele vor fi mai susceptibile la boli, bulbii lor vor da multă verdeață, dar cățelele de usturoi vor fi mici.

 
Usturoiul poate fi plantat cu arpagic cu diametrul de cel puțin 1 cm, becuri cu diametrul de 0,4 cm, becuri cu diametrul de 2,5 cm. Deoarece bulbii de multe ori nu germinează bine, este mai bine să folosiți bulbi și arpagic ca material de plantare .
 
Înainte de plantare, materialul de plantare este calibrat. Semințele de usturoi nu trebuie procesate și stimulate să încolțească.
 
Categorie:Aterizare | Usturoi