Plantarea de ceapă pe verdeață - sfaturi și trucuri

Nu toată lumea știe că penele de ceapă verde conțin mult mai multe vitamine și minerale decât bulbii. Ceapa verde are și un gust mai delicat, nu sunt la fel de „otrăvitoare” ca bulbii.

Datorită faptului că forțarea săgeților de ceapă nu necesită o lumină solară abundentă, ceapa poate fi plantată pe verde pe tot parcursul anului. În perioada de toamnă-iarnă, pentru a obține ceapă verde, poate fi cultivată chiar și în subsoluri, sere cu iluminare artificială, sau doar pe pervazul casei.

Este de preferat să crești ceapă pentru verdeață dacă folosești seturi de ceapă ca material de plantare. Această metodă este mult mai rapidă în ceea ce privește timpul de recoltare și, de asemenea, mai ieftină.

Pentru plantare, este necesar să alegeți bulbi de semințe cu o masă de aproximativ 30 g și un diametru de 3-4 cm. Soiuri de ceapă și șalotă cu mai multe seturi s-au dovedit bine.

Plantarea de ceapă pe verde poate fi efectuată fie în primăvara foarte devreme, fie înainte de iarnă. În al doilea caz, luați în considerare faptul că acest lucru trebuie făcut cu două săptămâni înainte de primul îngheț.

O ceapă plantată cu panglică se simte bine: 1-5 cm între becuri la rând și aproximativ 10-20 cm pentru distanța dintre rânduri.

Primăvara, pentru cea mai rapidă distilare a săgeților de ceapă, gâtul uscat al fiecărei ceapă este tăiat, înmuiat timp de 24 de ore în apă caldă. Forțarea cepei verzi cu această metodă este redusă cu aproape o săptămână.

În sere și sere iarna, forțarea are loc sub influența substanțelor nutritive acumulate de becuri în timpul verii. În acest caz, bulbii sunt plantați aproape fără un spațiu (0,5-1,0 cm), apăsând ușor în pământ.

Categorie:Aterizare | Ceapă
Avatar utilizator Larisa

Tunderea gâtului bulbului vă permite să obțineți mult mai multe pene, iar din fiecare bulb crește un tufiș întreg.

Avatar Goshia

Când plantăm ceapă în pământ, tăiem întotdeauna gâtul, dar bulbii nu au putut sta în apă caldă o zi. Este adevărat, din anumite motive, el nu crește în grădina noastră. Poate că setul este așa, îl cumpărăm mereu.