Cum să crești roșii bune?

Înainte de a cultiva roșii bune și, cel mai important, gustoase, trebuie îndeplinite o serie de condiții.

1. Plantați roșiile într-un loc unde se vor bucura de lumina soarelui maximă.

2. Fiecare tufă trebuie să primească suficientă umiditate.

3. Este necesară fertilizarea corespunzătoare a fiecărui tufiș în stadiile incipiente ale dezvoltării și luarea unei pauze în fertilizare înainte de formarea ovarelor, deoarece fertilizarea cu azot va împiedica dezvoltarea ovarelor bine.

4. Pentru ca florile să nu cadă, ci să fie legate de roșii, trebuie să vă ajutați, pentru aceasta de câteva ori pe săptămână până la ora unu trebuie să scuturați fiecare tufiș sau o perie de înflorire separată pentru a poleniza roșiile .

5. Nu culegeți roșiile prea devreme, cu cât sunt legate mai mult timp de tufiș, cu atât se maturează mai bine.

Cum se cultivă roșii bune din răsaduri?

Semințele trebuie să înceapă pregătirea deja în ianuarie, pentru aceasta aveți nevoie de:

- încălziți semințele la o temperatură nu mai mare de 60 de grade;

- apoi toate trebuie plasate într-o soluție de sare de 3%;

- selectați doar acele semințe care au căzut pe fund și clătiți-le bine;

- apoi puneți-le într-o soluție de permanganat de potasiu timp de douăzeci de minute;

- scoateți semințele și uscați-le timp de o oră;

- atunci trebuie să înmuiați semințele în îngrășământ cu micronutrienți și apoi să le înfășurați încă umede în tifon și începeți să vă întăriți: timp de douăsprezece ore, puneți-le alternativ la rece, apoi păstrați-le la temperatura camerei. Această procedură trebuie să dureze cel puțin douăsprezece zile;

- atunci semințele sunt gata pentru plantare, acestea ies aproximativ în februarie;

- semințele sunt semănate în sol pregătit, în găuri puțin adânci și ușor presărate cu pământ, umezite cu grijă, acoperite cu folie și plasate într-un loc în care temperatura nu scade sub 25 de grade;

- când toți răsadurile eclozează, răsadurile trebuie mutate acolo unde temperatura este de aproximativ 15 grade, răsadurile sunt udate nu mai mult de două ori pe săptămână;

- când apare o foaie reală, se face o alegere.

Categorie:Grădină | O rosie
Avatar utilizator Alena

Selectăm soiurile în funcție de condițiile de creștere și climă. Cu siguranță vom vitrege tufișurile, preferăm calitatea față de cantitate, uneori lăsăm trei sau patru bucăți pe o ramură.

Helen avatar

Și experimentăm în fiecare an: comandăm aproximativ o duzină de soiuri diferite, pentru murături, pentru salată sau pur și simplu ne-a plăcut aspectul. Avem grijă, fertilizăm, tăiem totul așa cum ar trebui, așa că în fiecare an colectăm o recoltă bogată.

Avatar utilizator Alexander52

Anul acesta, primăvara noastră a întârziat, răsadurile au fost depășite, am făcut un pat în colțul îndepărtat, am dezgropat pe scânduri, am plantat, fără să sperăm o recoltă. Nu i-am îngrijit mai ales, au fost încet înveliți de buruieni. În septembrie am decis să curăț această zonă pentru iarnă. Imaginați-vă surpriza mea când am văzut roșii mari, curate (și de fapt practic așezate pe pământ), am adunat o găleată întreagă. Deci luptați împotriva buruienilor.

Avatar utilizator Mironych

Totul depinde de îngrijire. Vecinii mei au încercat tot felul de soiuri: timpurii, determinante, nedeterminate, la mijlocul sezonului, hibrizi F1, iar rezultatele lor sunt întotdeauna sub medie. Ei cred că soiul va lua totul de la sine. Și o altă bunică, care ea însăși primește semințe de douăzeci de ani, are întotdeauna roșii pentru o priveliște minunată! Am crezut că în acest timp și-a crescut deja propriul soi, a luat semințe, dar și nimic supranatural. Ai nevoie doar de îngrijire, de muncă! Oboseala în timpul iernii va fi uitată, iar rezultatele vor încânta toată iarna și chiar primăvara.