Căpșuni în fotografie

Căpșuna aparține genului plantelor erbacee perene din familia Pink. În acest gen pot fi găsite ca specii sălbatice, inclusiv căpșuni sălbatice, căpșuni de pădure, căpșuni verzi. Există, de asemenea, specii care nu există în sălbăticie - căpșuni de grădină, care sunt adesea confundate cu căpșuni. Și, de asemenea, există specii care pot fi găsite atât în ​​cultură, cât și în sălbăticie - acestea sunt nucșoară, mosc sau căpșuni.

Căpșunile sunt răspândite atât în ​​America, cât și în Eurasia.

Căpșuna are frunze trifoliate, care sunt situate pe tulpini lungi, ajungând la 10 cm. Lăstarii căpșunului sunt înrădăcinați, târâți.

Sistemul de rădăcini al căpșunilor este de rinichi, iar rădăcinile pot ajunge la o adâncime de 25 cm. Inflorescența este un scut cu mai multe flori. Florile acestei plante sunt bisexuale și polenizate de insecte. Petalele pot fi albe sau gălbui. Planta are mulți pistili și stamine.

Căpșuna este o plantă termofilă și iubitoare de lumină. Dacă decideți să-l crească, trebuie să găsiți zone însorite și bine ventilate. Paturile trebuie să fie orientate de la nord la sud, iar terenul din jurul plantelor trebuie să fie mulcit.

Căpșunile din fotografie pot fi cu fructe mari, fructe mici sau remontante, adică una care dă mai multe recolte într-un singur sezon.

Este important să udați căpșunile în perioada când frunzele noi cresc primăvara, în timpul coacerii fructelor de pădure, în timpul înfloririi și, de asemenea, după recoltare. Udarea în toamna uscată este de asemenea importantă.

Cu siguranță vă va plăcea această plantă din grădină, pentru că veți obține fructe de pădure foarte gustoase, care, în plus, sunt sănătoase. Și căpșunile din fotografie vă vor ajuta să determinați diferențele dintre această boabă și o căpșună.