Clematis Manchu

Clematele sunt viță de vie, plante cățărătoare pe care mulți grădinari ar dori să le aibă pe site-ul lor, în grădină, dar nu toată lumea reușește să le crească sau să le păstreze. Mulți îl plantează incorect, alții îl îngrijesc incorect, iar alții dobândesc soiuri care nu cresc foarte bine în latitudinile noastre.

Conţinut:

Clematis Manchu: caracteristicile și caracteristicile sale

Clematis Manchurian este doar soiul care se potrivește condițiilor noastre climatice, deoarece este rezistent la îngheț, tolerează perfect înghețurile de toamnă și de primăvară, dar și ca toate celelalte soiuri de clematite iubește un loc însorit. Poate fi plantat și la umbra parțială, dar este încă preferabil un loc bine luminat de soare.

Clematis Manchu

O caracteristică pozitivă a clematisului manchurian este și faptul că urmează lăstarii săi prună uscată totul la debutul înghețului, deoarece înflorește numai pe lăstarii anului curent. Acest lucru face viața mai ușoară pentru grădinarii care sunt confuzați de lăstarii altor clematide, din care numai anumite lăstari trebuie tăiate la o anumită lungime.

Clematis Manchu înflorește cu mici flori albe, dar foarte abundent și la vârful înfloririi sale în iunie-iulie, este un tufiș cu un capac alb de flori care emană o aromă plăcută și puternică pe care o puteți simți chiar și la o distanță de zece metri de uzină. Această clematis este complet nepretențioasă, aparține clematisului direct, lăstarii atingând un metru și jumătate în lungime.

Manchurian Clematis Care

Iată câteva aspecte ale îngrijirii acestei plante:

  • Pamantul

Pentru clematis, solul trebuie să fie foarte fertil (neutru sau ușor alcalin).

  • Locație

Lumina soarelui pentru clematite este necesară în cantități suficiente. Dacă planta încetează să înflorească, atunci, cel mai probabil, motivul este lipsa de lumină. Prin urmare, este necesar să plantați planta într-un loc bine luminat de soare. De asemenea, este important ca planta să fie protejată de rafalele de vânt.

  • Udare

Abundent udare - o dată pe săptămână. În caz de căldură extremă - de până la 3 ori pe săptămână. Udarea trebuie făcută cu grijă, astfel încât să nu pătrundă apă pe flori. Folosiți o adăpătoare fără duză.

Clematis Manchu

  • Pansament de top

Este necesar doar din al doilea an de viață al plantei. Îngrășământul mineral este potrivit ca reîncărcare (1 linguriță de îngrășământ într-o gaură la o adâncime de aproximativ 10 cm). Puteți folosi, de asemenea, organic și complex îngrășăminte și soluții. Acestea trebuie aduse de 1 sau 2 ori pe lună din mai până la începutul lunii august.

  • Mulcire

O procedură necesară pentru a menține solul umed și răcoros. Puteți folosi scoarță de pin și rumeguș. Este necesar să mulci pe toată perioada de vară.

  • Boli și dăunători

Făinarea, rugină, putregai gri, precum și afide, melci și acarieni - din păcate, aceasta nu este o listă completă a ceea ce poate dăuna plantei. Ajutorul va fi îndepărtarea timpurie a zonelor infectate ale plantei și pulverizarea cu soluții adecvate (Foundationol, fungicide care conțin cupru, insecticid, acaricid). Dacă aveți melci și melci, aranjați momeli și colectați-le manual.

O parte importantă a îngrijirii plantelor este plivirea și plivirea. O problemă gravă sunt nematodele, adică deteriorarea rădăcinii. Singurul lucru care rămâne este distrugerea completă a plantei.Este mai bine să nu plantați nimic în locul său în următorii câțiva ani.

Cultivarea clematisului Manciurian

Pentru cultivarea clematitei manchuriene se folosește un suport puternic și bine fixat. De exemplu, va funcționa o listă de lemn sau metal, o plasă de sârmă sau un șir. În plus, clematis poate fi utilizat pe tufișurile din apropiere. O altă opțiune este să lăsați clematis neacceptat. În acest caz, planta va semăna cu un covor înflorit.

Clematis Manchu

Toamna sau primăvara, trebuie să cumpărați răsaduri. După ce ați ales un loc potrivit, clematis trebuie să fie plantat astfel încât gulerul său de rădăcină să fie cu douăzeci de centimetri sub nivelul solului, iar groapa în sine să aibă aproximativ 60 * 60 * 60 cm.

Înainte de plantare, trebuie să turnați o găleată de compost în groapă și să o amestecați cu pământul. Rădăcinile plantei sunt distribuite cu atenție, acoperite, udate și mulci. După tăierea toamnei lăstarilor, este mai bine să o acoperiți cu frunze sau ramuri de molid.

Este important să ne amintim când plantăm clematis că nu ar trebui să existe obstacole în calea creșterii în apropierea acestuia, de exemplu, pereți despărțitori din beton sau pietre. Pe lângă faptul că acest lucru va interfera cu creșterea plantei, datorită unor astfel de obstacole din jurul plantei, pământul se va încălzi mai repede, iar acest lucru nu este foarte bun pentru clematite.

Clematele se propagă prin butași, stratificare și împărțirea tufișului.

Deci, pentru ca clematisul să devină un adevărat decor al grădinii dvs., alegeți mai întâi varietatea potrivită a acestei plante. Clematis Manchu este cea mai potrivită opțiune. Îngrijirea lui nu este atât de dificilă, principalul lucru este să respectați recomandările de bază pentru cultivarea acestei plante frumoase.