Mei ornamental sau parple african

Meiul parple sau ornamental african este o plantă de cereale, care se distinge printr-o colorație strălucitoare de culoare burgundă-bronz a tulpinii, frunzelor și inflorescențelor unei urechi. Într-un mediu favorabil, crește până la 1,5 metri înălțime, are un tufiș dens, cu tulpini groase și frunze alungite asemănătoare cu forma de porumb.

În climatul benzii de mijloc, meiul ornamental este cultivat anual. Dacă pentru iarnă parple este transplantat într-un recipient și îndepărtat într-o cameră rece și luminată, atunci planta îl va încânta pe grădinar timp de câțiva ani.

Parple se propagă atât prin semințe, cât și prin butași. Semințele pentru răsaduri sunt semănate la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie pe sticlă.

Parple african iubește locurile însorite și solurile argiloase, moderat umede, bogate în humus. Răsadurile sunt plantate în teren deschis la atingerea înălțimii de 15 cm, după sfârșitul gerului de primăvară. Meiul este plantat în găuri puțin adânci, 2-3 bucăți împreună. Găurile sunt plasate la o distanță de 20 cm una de cealaltă.

Când plantele ating o înălțime de 40-50 cm, atunci își dobândesc adevărata culoare strălucitoare. Primele urechi-lumânări pot fi obținute deja la începutul lunii iunie, dar parple va înflori doar la mijlocul lunii august, când urechile sale sunt acoperite cu anterele alb-bej, aceasta este o priveliște foarte frumoasă.

Meiul ornamental arată minunat atât ca o singură plantă, cât și în mixborders, poate fi folosit și pentru a crea buchete uscate.

Parple african, nepretențios, ușor de îngrijit, rezistent la secetă, la toate celelalte avantaje, planta își păstrează aspectul decorativ până la îngheț.

Poza utilizatorului Anna

Pentru prima dată văd un miracol atât de uimitor de liliac! Nici nu mi-aș putea imagina că meiul poate fi atât de frumos și distractiv! Minunat!

Descărcați rezumate despre rezumate contabile pentru materiale de instruire contabile despre contabilitate.
Plantele de apartament colectează și recoltează cărți pentru grădinar.
Civilizații antice Zeii și miturile grecești nașterea Marii Britanii.
Istoria Marii Teoreme a lui Fermat Formule descriptive de geometrie în matematică.
Psihozele medicinale sunt caracteristice medicamentelor ciudate ale corpului nostru.