Îngrijirea castraveților în seră

 

Castraveții cultivați într-o seră au nevoie de îngrijire ușor diferită decât castraveții cultivați în teren deschis sau în sere, deoarece condițiile de creștere diferă semnificativ. Sera este considerată locul cel mai ideal pentru cultivarea tuturor soiurilor de castraveți, deoarece acolo sunteți cel mai supus umidității aerului, temperaturii și compoziției solului. Dacă creați condiții bune, atunci probabilitatea unei recolte decente este imensă.
 
Dar inițial, înainte de a planta răsaduri sau semințe, ar trebui pregătită o seră:
  • eliminați toate rămășițele plantelor de anul trecut;
  • dezinfectați sau înlocuiți camera și solul (dacă semințele de dovleac au crescut în acest loc în sezonul anterior, atunci cel mai bine este să înlocuiți cel puțin straturile superioare ale solului).
 
Pregătirea și fertilizarea solului: solul trebuie pregătit din volume egale de humus, pământ, gunoi de grajd și turbă, dacă se depășește aciditatea, atunci trebuie adăugat material de var. Adăugarea de cenușă de lemn la sol va fi, de asemenea, un plus imens, pentru a reduce riscul contaminării castraveților cu diferite boli. Trebuie să fertilizați solul cu aproximativ o săptămână înainte de plantarea răsadurilor, împrăștiind îngrășăminte pe suprafața pământului și apoi săpând pământul, însămânțând astfel îngrășămintele până la adâncimea stratului roditor.
 
Înainte de a planta castraveți, solul ar trebui să fie nivelat cu o greblă și apoi să se facă găuri în el la o distanță de 100-150 cm între rânduri și 50-80 cm între plante.
 
După debarcare, cel mai bine este să faceți un gard în jurul benzilor de sol sau a rafturilor, astfel încât biciuitele de castraveți să nu blocheze calea (conduceți în cuie de-a lungul cărării la o distanță de 1-2 m. Unele de altele și trageți de frânghie sau sârmă).
 
Regimul de temperatură: la început, trebuie să mențineți o temperatură nu mai mică de +17 noaptea și +20 ziua, până la rodire. De la începutul fructificării, castraveții au nevoie de mai multă căldură - +25 ... +28. Merită toate eforturile pentru a evita schimbările bruște de temperatură și umiditate, deoarece acest lucru afectează slab recolta.
 
Umiditatea aerului ar trebui să fie la un nivel foarte ridicat de 80 - 90%.
Înainte de începerea fructificării, trebuie să udați castraveți o dată la 24 de zile, cu apă caldă - + 22 ... 25. După apariția primelor ovare, până la recoltare, udarea trebuie efectuată zilnic, cu calculul a 7 litri la 1 m2.
 
Castraveții trebuie hrăniți la fiecare 7-12 zile cu ajutorul îngrășămintelor minerale prin udare.
Categorie:Legume