Răsaduri de nasturți în creștere

 

Nasturtium este o plantă frumoasă și nu capricioasă, care înflorește cu flori frumoase, asemănătoare cu clopotele, pe parcursul întregii veri. Cele mai populare la noi sunt nasturțiul creț și nasturțiul mare. Nasturtium este iubit de grădinari nu numai pentru lipsa de pretenție, ci și pentru florile sale strălucitoare, care pot fi portocalii, roșii sau galbene. Nasturtium este utilizat pentru paturi de flori, margini, paturi de flori și ca plantă de ampel în grădinărit vertical.

Cultivarea răsadurilor de nasturțium nu este dificilă, deși nasturțiul crește bine cu plantarea directă în sol.

Pentru răsaduri, semințele de nasturțium sunt plantate în martie - aprilie în sol, care este plasat în ghivece de turbă. Răsadurile trebuie udate în mod regulat și așezate într-un loc luminat. Este necesar să transplantați răsaduri atunci când toate înghețurile au dispărut direct din oala de turbă și să fiți foarte atenți, deoarece răsadurilor de nasturți nu le place transplantul. Prin urmare, plantarea directă în pământ este de preferat. Cu toate acestea, mulți grădinari preferă răsadurile de nasturți pentru a obține înflorirea timpurie.

Nasturtium iubește lumina, acesta este singurul ei capriciu, poate crește la umbră ușoară, dar dacă lăstarii sunt prea alungiți și planta înflorește puțin, atunci cel mai probabil umbra este prea groasă pentru ea. Pământul prea fertil, în care există mult îngrășământ, gunoiul de grajd, va avea un efect negativ asupra nasturțiului, deoarece masa verde va începe să crească, iar înflorirea va fi la zero. Însă îngrășămintele cu fosfor, potasiu sunt excelente pentru nasturțium, trebuie aplicate în fiecare lună în perioada de înflorire.

Nasturtium preferă udarea moderată, iar când planta înflorește, aceasta trebuie udată numai atunci când solul este foarte uscat, deoarece udarea excesivă va reduce înflorirea.

Rubricatie:Flori | Nasturtium