Cum să alegeți un arc pentru plantare

În ciuda faptului că iarna este în plină desfășurare, grădinarii și grădinarii încep deja să se gândească la recolta viitoare, ce material ar trebui să fie pregătit, ce îngrășăminte și substanțe chimice să stocați sau merită să folosiți metode populare de combatere a buruienilor și dăunătorilor ? Ceapa este de obicei plantată printre primele. La urma urmei, această plantă este cultivată cu succes acasă pe pervazul ferestrei - pe o pană. Dar cum să alegeți o ceapă pentru plantare, astfel încât recolta să vă placă și efortul petrecut să nu fie risipit?

Da, s-ar părea, care este diferența dintre făclii care pot fi puse într-un pahar cu apă și după câteva zile obțin prima recoltă de pene de ceapă verde? Cel mai probabil, nu există nicio diferență în acest caz, dacă numai becul din interior are muguri pentru o pană.

Pentru a crește ceapa pentru hrană și depozitare, trebuie îndeplinite mai multe condiții.

În primul rând, semințele sau capetele de ceapă pe care le veți planta trebuie să fie uscate și ferme. Ceapa este cultivată de la zero în două etape. În primul rând, se plantează semințe de ceapă și se obțin seturi de ceapă. În a doua etapă, se plantează seturi de ceapă și se obțin bulbi cu drepturi depline.

Pentru a preveni bolile fungice ale plantării de ceapă, semințele sau seturile de ceapă trebuie să fie scufundate în apă fierbinte - până la 50 de grade Celsius - timp de 15 minute înainte de plantare. Când alegeți un loc pentru plantarea cepei, amintiți-vă că această plantă iubește căldura și lumina soarelui. Și, prin urmare, locul ar trebui să fie bine luminat de soare, în vânt. La fel ca orice plantă, ceapa are nevoie de regulat, dar fără înmuiere, udare și hrănire la timp.

Mult noroc!

Rubricatie:Grădină | Ceapă
Avatarul lui Alla

Mama și cu mine am încercat întotdeauna să plantăm ceapă tykanka, dar recolta aproape întotdeauna ne-a supărat foarte mult. Din anumite motive, nu crește la dimensiunea necesară, unele mici și atât. Au încetat să mai planteze ceapa cu totul ...

Anetta avatar

Ceapa a crescut întotdeauna bine, dar a existat o problemă cum să le păstrăm. Din anumite motive, a început să putrezească din interior. Și anul acesta am cumpărat niște seturi de calitate slabă. Toate penele s-au îngălbenit, aproape imediat ce au eclozat. Și apoi ceea ce pur și simplu nu au făcut. Nu vom avea un arc anul acesta.

Avatar Goshia

Pentru ca ceapa de răsad să crească bine, nu ar trebui să fie prea mică și nici foarte mare, altfel, în al doilea caz, începe să crească într-o săgeată și consider că astfel de bulbi sunt defecte.

Avatar Krons

Inițial, am cumpărat puieți mici de ceapă în piață primăvara și i-am plantat. Până la sfârșitul verii, becurile nu erau mari. Apoi am încercat să-l plantez eu însumi cu semințe. Până în toamnă, a recoltat un răsad, iar primăvara a plantat-o. Becurile au crescut mari și au fost depozitate perfect toată iarna. Și de atunci, el însuși a cultivat o ceapă de răsad din semințe și a plantat-o ​​în anul următor.
Iar apariția săgeților de semințe pe bulbii din al doilea an este inevitabilă. Tocmai le-am tăiat în stadiul inițial de creștere și apoi nu afectează dimensiunea și calitatea bulbilor de fructe.