Zmeură cu fructe mari, tradițională și remontantă

 

Zmeura este un arbust de foioase cu un rizom peren din care cresc lăstarii. Zmeura diferă nu numai prin gustul fructelor de pădure, ci și prin faptul că sunt utile, conțin o mulțime de vitamine și microelemente de care avem nevoie. Zmeura nu este o boabă bogată în calorii, potrivită pentru persoanele cu diabet și obezitate. Zmeura poate fi folosită sub orice formă pentru multe boli.

Zmeura este de diferite tipuri, există zmeură cu fructe mari, tradiționale și remontante.

Zmeura cu fructe mari are o mulțime de avantaje și, în primul rând, acestea sunt boabe mari, de până la 4 grame fiecare. Unele fructe de padure singure pot ajunge chiar la 20 de grame în greutate. În al doilea rând, zmeura cu fructe mari în sine este foarte decorativă, datorită ramurilor sale ramificate și fructelor de pădure mari și frumoase. Și, în al treilea rând: zmeura cu fructe mari are o aromă și un gust minunat.

Zmeura tradițională este un soi de încredere, dar dezavantajul lor poate fi numit randament scăzut, deși tolerează perfect diferite schimbări climatice și pot crește în orice condiții, practic, și pe diferite soluri.

Zmeura reparată dă fructe de pădure până la îngheț, fructele celui de-al doilea val pot fi chiar mai gustoase și mai mult decât primul. Datorită faptului că astfel de zmeură dau rod în mod constant, grădinarii au timp să se sărbătorească cu ea și să o pregătească pentru o utilizare viitoare.

Fiecare tip de zmeură are diferite soiuri, care pot fi dulci și acri sau dulci, târziu sau devreme, cu boabe negre sau roșii sau galbene. Puteți găsi, de asemenea, soiuri care pot rezista celor mai neplăcute și comune boli de zmeură (antracnoză, botrită, făinare etc.).

Pentru ca orice tip de zmeură să aibă o recoltă decentă, zmeura trebuie îngrijită cu atenție: pentru a face față dăunătorilor, buruienilor și bolilor plantelor, slăbiți solul, îndepărtați lăstarii slabi, bolnavi, deteriorați, tăiați corect tufa de zmeură și în timp, alimentați-l corect, instalați suporturi pentru a preveni ruperea ramurilor și, bineînțeles, apă regulată.

Categorie:Arbuști | Zmeura