Cum se plantează ardei pentru răsaduri

Multe semințe de plante de grădină nu pot fi germinate direct în condiții naturale. Deci, pentru început, semințele de ardei trebuie să fie pregătite și germinate acasă și odată cu apariția condițiilor climatice optime, transplantate pe teren deschis.

Conţinut:

Fiecare grădinar care se respectă măcar o dată în viață și-a pus întrebarea: "Cum să plantezi ardei pe răsaduri, astfel încât să crească puternic pentru sezon?" Dar serios, piper aparține categoriei de plante capricioase, așa că trebuie să lucrați din greu la cultivarea acesteia.

Date de însămânțare a semințelor

Un punct foarte important este faptul că semințele de ardei au o perioadă lungă de germinare. Este necesar să fiți pregătiți pentru faptul că va dura mult timp să așteptați primii lăstari. A doua nuanță care trebuie luată în considerare la selectarea datei de însămânțare a semințelor este faptul că răsadurile de ardei înainte de plantare în condiții naturale ar trebui să aibă o vechime de cel puțin 60-75 de zile, altfel toate eforturile tale se vor irosi - răsaduri imature poate muri în paturi ...

cum să plantezi piper

Dacă luați în considerare toate aceste recomandări, atunci este ușor de înțeles că timpul optim de însămânțare este intervalul de la 20 februarie la 15 martie.

Selectarea solului

Alegeți un amestec de sol fertil pentru germinarea semințelor, dar ușor, slăbit. Puteți achiziționa un amestec special de sol pentru răsaduri în creștere, dar ar fi mai rezonabil să îl faceți singur.

Amestecul ideal de sol pentru piper este un amestec de compost, sol dintr-o căsuță de vară pe care vor fi plantați răsaduri și turbă neagră în proporții egale. Este foarte important ca în locul în care solul va fi colectat de pe sit, să nu crească în ultimul an cartof și roșii... De asemenea, ar trebui să adăugați cenușă de lemn cernută într-un raport de 1 cană la 3 găleți de amestec.

Pregătirea semințelor

În primul rând, trebuie să selectați semințe de calitate. Toate boabele care prezintă defecte trebuie aruncate. Pentru a accelera procesul de germinare, ar trebui să înmuiați semințele de ardei timp de 30 de minute într-o soluție de permanganat de potasiu și un stimulator de creștere. După aceea, trebuie să încălziți semințele.

cum să plantezi piper

Pentru a face acest lucru, puneți semințele înfășurate într-o pânză umedă într-o pungă și așezați-le mai aproape de o sursă de căldură, de exemplu, de o baterie. Semințele vor germina în condiții calde timp de aproximativ o săptămână.

Plantarea semințelor în pământ

Înainte ca. plantați ardei în pământ, este umezit, dar astfel încât să nu fie excesiv de umed. Semințele trebuie plantate într-un recipient. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza cutii de lemn, pungi de carton, de exemplu, pentru suc, cutii de carton etc. Astăzi, mulți oameni folosesc ochelari de plastic în aceste scopuri.

Este necesar să turnați amestecul de sol în recipientele selectate și apoi să-l turnați cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. În recipiente, faceți adâncimi de 1,5 cm cu un interval de 3 ... 4 cm între găuri. Acum puteți începe însămânțarea: în fiecare gaură există 2 semințe, care trebuie stropite cu amestec de sol. Vă rugăm să rețineți că culturile nu trebuie udate imediat.

Pentru o mai bună germinare a semințelor, recipientele trebuie acoperite cu folie și așezate într-un loc cald. Primele lăstari de piper vor apărea în aproximativ 7 ... 12 zile, dar numai dacă temperatura rămâne în + 24 ... + 26 de grade.În cazul în care nu apar lăstari în a 13-a zi, semințele pot fi aruncate.

Îngrijirea răsadurilor

Când piperul a crescut, filmul poate fi îndepărtat, iar temperatura din cameră trebuie menținută la + 20 ... + 22 de grade. Răsadurile ar trebui să fie iluminate, ceea ce este deosebit de important dacă lumina soarelui natural nu luminează prea mult plantele.

cum să plantezi piper

Se recomandă utilizarea lămpilor fluorescente ca iluminare. Inițial, iluminarea din spate ar trebui să funcționeze non-stop, puțin mai târziu, puteți reduce timpul la 16 ... 18 ore pe zi.

La început, nu este necesar să udați răsadurile, apoi trebuie udate la fiecare 3-4 zile. Pansamentul superior al răsadurilor se face cu o soluție îngrășăminte minerale... Recoltarea răsadurilor se efectuează în intervalul de la 15 la 20 de zile de la momentul apariției.

Culegerea răsadurilor de ardei

În ceea ce privește alegerea, atunci ar trebui să determinați dacă merită să o faceți sau nu. Unii grădinari susțin că culegerea plantelor dezvoltă un sistem puternic de rădăcini, în timp ce alții spun că acest lucru dăunează și crește riscul îmbolnăvirii răsadurilor.

Dacă, totuși, decideți să alegeți, atunci momentul potrivit pentru aceasta este apariția celei de-a treia frunze pe plantă.

cum să plantezi piper

Pregătiți solul, faceți indentări în el și umeziți-l. Luați răsadurile cu grijă și plantați-le în gaură la înălțimea frunzelor de cotiledon, astfel încât rădăcinile să nu se îndoaie. După aceea, păstrați răsadurile la umbră câteva zile - astfel încât să se întărească.

Aterizarea în teren deschis

Cu câteva săptămâni înainte de a planta răsaduri de ardei în teren deschis, trebuie să începeți întărirea, pentru care puteți scoate recipientele pe balcon sau verandă. Plantarea ardeiului se poate face când înălțimea plantei este de 25 ... 30 cm și are 8 ... 10 frunze și apar primii muguri.

Categorie:Aterizare | Piper
Avatar Goshia

Ardeiul dulce este o plantă destul de termofilă, prin urmare, este necesar să plantați răsaduri în pământ deschis după ce ultimele înghețuri s-au încheiat, altfel răsadurile pot muri.