Vitamina actinidia și plantarea acesteia

 

 

Mulți oameni știu că actinidia este un fruct vitaminic. Este exotic, dar s-a învățat să crească chiar și în condiții de frig. Merită să ne amintim că și kiwi aparține acestui gen.

Cum se cultivă actinidia

Cum să crească această viță de pădure? Există mai multe tipuri de ea. Pentru cultivare folosiți o varietate de. Experiența a arătat că, pentru a obține un rezultat, este necesară îngrijirea corespunzătoare a plantațiilor. Chiar și la o temperatură destul de rece, puteți obține rezultatul. Plantarea se efectuează de obicei primăvara. Dimensiunea adâncimii gropilor de plantare, numite și caneluri de 60 - 70 cm, 40 - 60 cm adâncime. Fiecare groapă trebuie tratată cu introducerea solului nutritiv, humus în cantitate de 10-12 kg, 100- 200 g îngrășământ superfosfat. De asemenea, veți avea nevoie de:

  • Așezați fundul cu drenaj, de exemplu, un strat de pietriș fin;
  • Plantele sunt plantate la o distanță de 1,5-2,5 m la rând;
  • Plantarea se efectuează la 2-3 cm de gulerul rădăcinii;
  • După plantare, se efectuează udări abundente, mai multe găleți pentru fiecare plantă;
  • După udare, solul trebuie să fie mulcit cu turbă, precum și rumeguș putrezit și compost;
  • Pentru ca polenizarea să aibă loc, speciile de plante masculine și femele sunt plantate la un raport de 1 mascul. pentru 10-15 femei .;
  • Când aterizarea este efectuată, trebuie să instalați imediat suporturile.

Toamna sau primăvara, se recomandă tăierea ramurilor stricate și a tufelor slabe. Acest lucru trebuie făcut înainte de începerea fluxului de seva. Iarna, plantele sunt acoperite dacă sunt tinere. Acest lucru necesită turbă sau humus, care este așezat în jurul gâtului rădăcinii. Acesta este modul în care actinidia este plantată într-o varietate de condiții.

Categorie:Grădină | Actinidia
Avatar utilizator Vasilisa Andreevna

Și eu, spre rușinea mea, nu știu deloc ce este. Am auzit de la bunica mea, dar nu am ținut cont. Acum, grădina mea, mă interesează. Ar fi interesant să îi ascultăm pe cei care dezvoltă actinidie. Ce să gătești din el? Delicios?