Remontant de zmeură

Tufa de zmeură remontantă dă recoltă deja în primul an după plantare. Este bine să-l crești în zone în care verile au o durată relativ scurtă. Este general acceptat faptul că zmeura remontantă este mai puțin capricioasă și mai ușor de îngrijit.

Plantarea se efectuează toamna sau primăvara. Răsadurile trebuie să aibă un sistem radicular destul de bine dezvoltat. Și lungimea părții solului este de obicei de la 25 la 30 cm. Dacă doriți să plantați răsaduri în toamnă, atunci acest lucru se face numai la începutul lunii septembrie. Restul timpului nu este potrivit, deoarece rădăcinile nu sunt suficient de puternice, iar răsadurile pot să nu prindă rădăcini în sol și, în consecință, să nu supraviețuiască iernării viitoare.

Prin urmare, dacă ați întârziat puțin, atunci este mai bine să amânați aterizarea în primăvară. Singurul lucru, pentru iarnă, săpați răsadurile într-o poziție ușor înclinată și nu uitați să le udați regulat. Primăvara, zmeura poate fi înrădăcinată cu succes.

După cum puteți vedea, plantarea zmeurii în toamnă sau primăvară are propriile sale caracteristici. Fructează până la primul îngheț. Principalul lucru este să-l udați din abundență, precum și să introduceți în sol un complex de îngrășăminte minerale cu un conținut ridicat de fosfor și potasiu.

Pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor fungice și a altor boli, plantați zmeură în rânduri, distanța dintre care ar trebui să fie de 1-3 metri. Dacă intenționați să folosiți spaliere, atunci distanța este redusă la 30 cm. Acest tip de nuanțe ar trebui să fie luat în considerare dacă doriți să colectați o recoltă abundentă în fiecare an și să vă bucurați în permanență de înflorirea acestui arbust.
 

Categorie:Arbuști | Zmeura
Avatar Goshia

Avem mai multe tufe de zmeură remontantă în creștere. Are fructe de padure mari parfumate. Această varietate de zmeură, în sezonul nostru, dă roade de două ori. În timpul sezonului estival, îngerăm, fertilizăm și udăm zmeura.