Îmbrăcămintea superioară a usturoiului primăvara cu mullein

În ciuda faptului că este una dintre culturile cele mai rezistente la îngheț și iubitoare de umiditate, usturoiul este, de asemenea, incredibil de sensibil la aciditatea pământului. Din acest motiv este nevoie de pământ neutru și destul de fertil pentru cultivarea acestuia. Pentru 1,5-2 săptămâni (pentru culturile de iarnă) și o lună (pentru arzătoare), solul trebuie pregătit pentru plantarea usturoiului. Pentru a face acest lucru, un amestec format dintr-o găleată de humus, 1 lingură, este turnat pe presupusele paturi. l. superfosfat, 2 linguri. l. sulfat de potasiu, o cutie și jumătate de cenușă.

Atunci când alegeți un loc de aterizare, ar trebui să evitați zonele joase în care se va acumula apa topită și înălțimile unde prevalează vântul.

Există două tipuri de plantare de usturoi - iarna și usturoiul dur. Culturile de iarnă sunt plantate în toamnă cu 1,5 luni înainte de apariția înghețului, în medie la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie. La urma urmei, rădăcina bună a plantei va oferi o rezistență excelentă la frig și îngheț.

Pansamentul de sus joacă un rol important într-o recoltă bună. Fiecare grădinar alege el însuși pansamentul de top pentru culturile sale. Cu toate acestea, cea mai eficientă și mai bună hrănire a usturoiului în primăvară se face cu un mullein cu apă într-un raport de 1: 7. Acest lucru se întâmplă la aproximativ o săptămână după ce zăpada s-a topit complet. Se recomandă hrănirea usturoiului de iarnă o singură dată pe întreaga perioadă de creștere și maturare (spre deosebire de usturoiul fierbinte, care este hrănit de 2-3 ori) și acest lucru se face exact în momentul germinării, adică primăvara.

Îmbrăcămintea superioară a usturoiului în primăvară va fi mai eficientă dacă paturile sunt udate ușor și moderat imediat după aceea.

Categorie:Grădină | Usturoi
Julia avatar

poate usturoiul este încă primăvară, și nu înflăcărat? a rade

Poza Elenei

Hrănesc usturoiul cu nitroamofoska: întind cutia de chibrituri de nitroamofoska pe o găleată de apă și o vărs. Usturoiul crește mare și frumos.

Avatar utilizator Ivan Sergeev

Cred că mulleinul este un îngrășământ foarte potrivit, care poate crește cu adevărat recolta usturoiului. Dar, de obicei, aplic acest îngrășământ în toamnă, primăvara sunt suficiente alte lucrări în grădină.