Plantarea alunelor. Caracteristicile îngrijirii acestei plante

Alunele sunt una dintre nucile mele preferate. Mai ales dacă este acoperit cu ciocolată :)) Până nu demult, nu aveam nici somn, nici spirit conștient de faptul că este același alun, alun, pe care în copilărie l-au sărbătorit cu sora mea (eu am crescut pe stradă, lângă parintii mei casă). Numai alunele sunt o versiune domesticită a alunelor. Este foarte util și hrănitor, bogat în multe micro și macro elemente, vitaminele E, C și grupa B.

Alunele întăresc sistemul imunitar, normalizează procesele metabolice din organism, încetinesc îmbătrânirea celulelor și chiar pot preveni cancerul! Și nu este deloc dificil să-l crească, acest tufiș este nesolicitat pentru sol și fără pretenții în îngrijire. Principalul lucru nu este să-l plantați în nisip sau mlaștină.

Firește, pe solurile sărace, recolta nu va fi cea mai bogată. Acest lucru trebuie totuși luat în considerare dacă doriți să cultivați cu succes această cultură. Alunele se plantează toamna. Cel mai bun moment este cu aproximativ o lună înainte de debutul primului îngheț. Dar puteți face acest lucru primăvara, înainte de a lucra pe teren. Pentru ca răsadurile să prindă rădăcini în mod normal, terenul trebuie arat, liber.

Dacă nu este ploaie pentru o lungă perioadă de timp, plantațiile sunt irigate, dar în același timp există un drenaj bun în sol, deoarece excesul de umiditate, precum și lipsa acesteia, nu afectează în cel mai bun mod dezvoltarea tufișurile și fructificarea lor. Dacă crește ierburi pe culoare, udarea ar trebui să se bazeze pe ele.

Alunul este o plantă polenizată încrucișat, deci este recomandabil să combinați diferite soiuri inter-polenizate în timpul plantării. Cu o îngrijire adecvată, un tufiș de nuc poate trăi și da roade până la 180 de ani fără a compromite randamentele.
 

Categorie:Aterizare | Alune