Plantarea viburnului, hrănirea și tăierea

 

Plantarea unui viburn nu este o problemă supărătoare, deoarece viburnul în sine este un tufiș destul de nepretențios. Cu toate acestea, este mai bine să respectați câteva reguli, astfel încât viburnul să nu doară și să dea o recoltă bună.

Plantarea viburnului trebuie să fie programată până la plantarea primăverii sau toamnei plantelor, vara ar trebui să fie plantată. Pentru ea, este mai bine să alegeți un loc semi-umbros, unde solul este suficient de umed.

Gaura pentru tufă ar trebui să fie mare cu cel puțin 60 cm în diametru, cu o adâncime de aproximativ patruzeci de cm. Aproximativ zece kg de humus și aproximativ 0,5 kg de cenușă trebuie adăugate în gaură și amestecate bine cu stratul fertil din partea de sus .

Răsadul de viburnum trebuie așezat vertical într-o gaură și gulerul său de rădăcină trebuie adâncit cu cinci centimetri. După aceea, trebuie să aruncați bine tufișul plantat, cel puțin trei găleți, să compactați pământul și mulciul. După trei ani, pământul va trebui să fie dezgropat și mulciul schimbat.

Pentru a obține o recoltă bună, viburnum trebuie hrănit. Primăvara, înainte ca mugurii să se umfle, trebuie să adăugați nitroammofosk (aproximativ 50 gm pe metru pătrat), iar în toamnă fosfor (aproximativ 40 g pe metru pătrat) și potasiu (aproximativ 20 g pe metru pătrat) ... Îngrășămintele trebuie stropite pe pământ și vărsate bine.

Nu trebuie să uităm că viburnul iubește apa, așa că, în timp prea fierbinte, trebuie vărsat bine (de douăzeci de ori pe săptămână, mergeți la douăzeci și cinci de litri sub tufiș).

Viburnum poate crește ca o tufă sau ca un copac, totul depinde de modul în care se face tăierea. Dacă este nevoie de un tufiș, atunci în primăvara celui de-al doilea an după plantare, trei noduri sunt lăsate pe partea de deasupra. Dacă este nevoie de un copac, atunci rămâne doar o singură lovitură, care tinde în sus, iar apoi tot ce apare nou este tăiat, formând un trunchi.

Categorie:Arbuști | Viburnum