Cum să plantați căpșuni și să obțineți o recoltă bună

Dacă am decis deja să plantăm căpșuni pe site, atunci ar trebui să învățăm cum să plantăm căpșuni corect, astfel încât, în viitorul apropiat, să ne putem bucura de o recoltă bogată. Grădinarii cu experiență recomandă plantarea plantelor la sfârșitul verii sau începutul toamnei, până cel târziu pe 15 septembrie. În acest caz, plantele vor avea timp să se înrădăcineze și răceala care vine nu le va amenința cu moartea. Este necesar să se țină seama de particularitatea culturii - la o temperatură mai mică de +7 grade, creșterea sistemului radicular al plantei se oprește. A doua opțiune pentru debarcare este la începutul primăverii, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai.

Înainte de a planta căpșuni, trebuie să știți că plantele plantate primăvara pot da recoltă completă anul viitor, iar plantarea de toamnă într-un an.

Căpșunile trebuie plantate ținând cont de teren. Zonele netede ar trebui să crească o cultură fără paturi. Când plantați pe pante, rândurile sunt plasate peste panta, acest lucru va ajuta la reținerea topiturii și a apei de ploaie. În zonele cu umiditate insuficientă, răsadurile sunt plantate în caneluri; mulcirea este, de asemenea, utilă.

Nu este recomandabil să părăsiți zonele în care apa stagnează pentru plantările de căpșuni. Dar dacă nu există altă cale de ieșire și plantele trebuie plantate în astfel de zone cu probleme, atunci proiectarea paturilor ar fi cea mai bună opțiune. Trebuie amintit că această metodă de creștere necesită o îngrijire specială pentru udare. Dezavantajul său este o scădere semnificativă a randamentului.

Puteți întâlni adesea întrebarea cum să plantați căpșuni vara și dacă este recomandabil să faceți acest lucru. În prezența răsadurilor de înaltă calitate, plantarea de vară poate fi efectuată în lunile iulie și august. Plantele plantate vara pot da o recoltă bună anul viitor. Dar pentru plantarea plantelor, cel mai bine este să alegeți zile ploioase și înnorate.

Categorie:Aterizare | căpșună