Soiuri de cartofi foarte timpurii sau foarte timpurii

Soiurile timpurii de cartofi sunt recoltate pentru hrană, când planta are încă vârfuri verzi, iar pielea tuberculilor este foarte, foarte subțire. Astfel de tuberculi pierd umezeala extrem de repede și, prin urmare, nu pot fi depozitați mult timp pe timp cald. Toate soiurile de cartofi timpurii sunt împărțite în trei grupe: foarte timpuriu, timpuriu și mediu timpuriu, cu o perioadă de maturare de 40-60, 60-70 și respectiv 70-90 zile.

Cele mai populare soiuri foarte timpurii (sau de maturare timpurie) printre grădinarii domestici sunt Timo, Ariel și Riviera, care sunt apreciate pentru îngrijirea lor nepretențioasă, randament ridicat și gust excelent. Timo este adevăratul lider în timpul maturării printre toate soiurile de masă. Se simte grozav în aproape orice condiții meteorologice și climatice (acest soi este cultivat în aproape toate regiunile din Rusia), are randamente ridicate, nu este practic afectat de diferite boli, în special, cancer de cartofi și este perfect depozitat pentru o lungă perioadă de timp .

Nu mai puțin productivă este soiul numit Ariel, a cărui trăsătură caracteristică este absența întunecării tuberculilor în timpul gătitului și capacitatea de a recolta două culturi într-un singur sezon. Acest cartof practic nu reacționează la ondularea frunzelor, la diferiți viruși, precum și la nematode, cu toate acestea, este foarte susceptibil la boala târzie a frunzelor. Soiul Riviera poate produce, de asemenea, de două ori pe sezon (în principal în regiunile sudice), are o prezentare excelentă și un gust bun și poate fi păstrat mult timp.

Categorie:Grădină | Cartof
Avatar utilizator Oleg

Am încetat să plantez aceste soiuri. În primul rând, de câteva ori tufișurile au murit din cauza înghețului, o altă problemă, gândacii din soiurile timpurii atacă instantaneu răsadurile celor obișnuite. Mănâncă aproape la rădăcină.

Avatar utilizator Egorr

De asemenea, avem adesea înghețuri în primăvară, așa că încerc să nu mă grăbesc să plantez cartofi timpurii. Dar mai târziu în vară, temperatura vă permite să obțineți rapid o recoltă rapidă din soiurile obișnuite.

Avatar Goshia

În regiunea noastră, cartofii pot fi plantați în aprilie și, uneori, chiar la sfârșitul lunii martie. Prin urmare, toate cele trei soiuri de cartofi timpurii enumerate în articol ne vor oferi două recolte pe sezon.