Când să semeni castraveți în pământ

La fel ca multe alte lucruri minunate, castraveții au venit la noi din India. Acest produs alimentar valoros este capabil să satureze organismul cu substanțele nutritive necesare și să potolească setea și să îmbunătățească în mod vizibil aspectul dacă este aplicat pe piele ca produs cosmetic natural. Castraveții cumpărați în lanțuri de vânzare cu amănuntul sunt inferioare în ceea ce privește gustul și calitățile energetice față de cele cultivate în propria lor casă. Creșterea lor nu este atât de dificilă.

Conţinut:

Cerințe primare

În primul rând, este necesar să aveți grijă să protejați plantele de apăsările reci din primăvară, deoarece chiar și la o temperatură a solului care nu depășește zece grade Celsius, sistemul delicat al rădăcinii este supus unui stres serios și poate muri.

Dintre oameni, cel mai bun reper este considerat a fi o estompare păducel, dând drumul la însămânțarea semințelor de castraveți în pământ. În mod tradițional, castraveții sunt însămânțați la 15 mai la Atanasie, iar prezențele populare numesc această zi Solovyin și susțin că marii Semănători Boris și Gleb ies pe câmp, oferindu-ne un bun exemplu.

Când să semeni castraveți în pământ

Castraveții sunt incomod cu schimbări bruște de umiditate, astfel încât solul trebuie păstrat constant umezit în mod optim. Este mai bine să udăm seara, folosind apă încălzită la soare, să direcționăm jeturile spre pământ sub plantă.

Întrucât pentru castraveți este foarte important să aveți suficientă iluminare pentru a-l asigura, plantele cu tulpini înalte, cum ar fi porumbul sau floarea-soarelui, sunt plantate în paralel ca perdele, care creează un microclimat mai favorabil pentru creșterea și dezvoltarea castraveților.

Castraveții delicioși potolesc foamea și setea în același timp într-o zi fierbinte de vară. Salatele ușoare de legume proaspete sunt exact ceea ce organismul are nevoie după o lungă iarnă rece și o primăvară săracă în vitamine. Desigur, astăzi puteți cumpăra orice - supermarketurile imense oferă fructe și legume pe tot parcursul anului. Dar poți fi sigur de calitatea unui produs numai atunci când îl crești singur.

Condiții climatice optime

Mulți proprietari care au un teren cu o grădină de legume sunt angajați în cultivarea castraveților. În regiunile nordice, unde sezonul cald este puțin mai scurt, trebuie să le acoperiți cu un film, să crească sere... La sud, puteți semăna și planta în siguranță în teren deschis, după ce ați germinat anterior în casă, pe pervaz. Unii grădinari înmoaie mai întâi sămânța, alții o plantează uscată.

Și când să semeni castraveți pe teren deschis este o întrebare ambiguă. Este imposibil de spus exact la timp, deoarece condițiile meteorologice se pot schimba în funcție de locația geografică a unui anumit teritoriu, precum și în anii diferiți.

Principalul lucru este că pământul ar trebui să fie deja suficient de cald, iar nopțile să nu fie prea reci. Temperatura optimă pentru creșterea și dezvoltarea acestei plante este de + 20-25 grade.

Regulile de însămânțare a semințelor

Anterior, puteți fertiliza solul pentru castraveți cu frunze și turbă, paie, rumeguș și iarbă, turnând compost și materie organică în tranșee și amestecând cu solul. Presărați blatul cu sol și plantați semințe de castraveți.

Când să semeni castraveți în pământ

Nu puteți face un pat în același loc timp de câțiva ani la rând. Poate fi alternat cu roșii și legume rădăcinoase, leguminoase și ceapa.

În timp ce plantele încă nu sunt crescute, va fi util să slăbiți solul din jurul lor.

Pregătirea pentru însămânțarea sezonieră ar trebui să înceapă din toamna anterioară, prin așezarea paturilor ușor ridicate deasupra nivelului solului din cauza compostului, a reziduurilor de plante, a ierbii cosite, a crenguțelor mici și a acelor de conifere, cu adăugarea de rumeguș, bărbierit și gunoi de grajd. Procesele de fermentare în patul de grădină primăvara vor da o temperatură suplimentară din interior, iar patul ridicat va aduce semințele semănate mai aproape de razele soarelui de primăvară.

Pregătirea semănatului

Dacă soiurile autopolenizate, care sunt greu de numit partenocarpice, sunt mai potrivite pentru cultivarea cu efect de seră, atunci pentru teren deschis puteți lua pe cele care sunt polenizate de insecte, deoarece sunt, fără îndoială, mai gustoase și mai sănătoase. Soiurile hibride produc randamente mai generoase, dar semințele lor sunt mai scumpe. Pentru a îmbunătăți germinarea și a reduce florile sterpe, în ajunul însămânțării, semințele sunt păstrate lângă bateria de încălzire pentru întreaga lună.

Când să semeni castraveți în pământ

Semințele încălzite se spală într-o soluție slabă de permanganat de potasiu, se clătesc în apă curată și se înmoaie o zi într-o soluție apoasă de cenușă de lemn cernută. Așezate într-o cârpă umedă timp de câteva zile și așezate într-un loc cald, semințele se umflă și clocesc ușor. Ca procedură de întărire, pot fi puse în secțiunea inferioară a frigiderului pentru o altă zi, după care trecem la însămânțare.

Răsaduri în creștere

Soiurile și semințele hibride cumpărate în magazinele companiei nu au nevoie de o astfel de pregătire și preîncălzire. Ele pot fi însămânțate imediat în tablete de turbă, astfel încât plantele de trei săptămâni să fie plantate în pământ până la jumătatea lunii mai.

Răsadurile de castraveți, ca reprezentant al plantelor de dovleac, sunt foarte dureroase pentru a percepe chiar și deteriorarea minoră a rădăcinilor, prin urmare, în timpul transplantului, nu ar trebui permisă vătămarea sistemului radicular.

Răsadurile de castraveți sunt foarte sensibile la curenții de aer, care trebuie reținut atunci când protejează plantele de rafale bruște de vânt. Ca îngrășământ natural, puteți folosi o infuzie fermentată preparată dintr-un amestec de păpădie și urzică, învechită timp de o săptămână. Diluat cu apă caldă, un astfel de pansament va fi acceptat cu recunoștință de către plante.

Puteți semăna castraveți în două fluxuri: pentru salate și pentru utilizare în flux - în luna mai, și soiuri pentru murare și pentru conservare - vara, când solul se încălzește suficient. Efortul depus pentru cultivarea castraveților se plătește cu plăcerea și beneficiile utilizării acestui produs alimentar valoros.

Avatar Masha

Din propria mea experiență, pot spune că castraveții cresc mai bine prin răsaduri, deoarece până la transplant sunt deja mai puternici și tolerează mai ușor problemele cu schimbările de temperatură și până când se instalează căldura, vor exista deja germeni buni și nu doar semințe semănate. Acest lucru va avea ca rezultat o recoltă mai timpurie și mai abundentă.

Dar răsadurile de castraveți sunt foarte fragile și, desigur, există posibilitatea morții lor, prin urmare, pentru a vă proteja, merită să aveți grijă de răsaduri și când vine momentul să semenați un pat de semințe de castraveți.

Înmuiez semințele de castraveți lângă apă, iar când încolțesc, le plantez în pământ.

Avatar utilizator zarya_ne

Plantăm întotdeauna castraveți cu răsaduri, există părerea că se înrădăcinează atât de rău, suntem bine, nu există probleme, principalul lucru, așa cum este scris aici, este să nu deteriorăm sistemul rădăcinii în timpul transplantului.

Recent, am început să plantez semințe în tablete de turbă. Cu această metodă de plantare, acestea germinează relativ repede și nu trebuie să fie transplantate, ci doar puneți un pahar de răsaduri într-o gaură mică pregătită și fertilizată. Rădăcinile germinează ușor prin plasă; nu este nevoie să o îndepărtați.