Îngrijirea și reproducerea corespunzătoare a violetelor

Mulți floriști începători sunt interesați de îngrijirea și reproducerea violetelor. În general, procesul nu poate fi numit complicat, dar necunoașterea unor nuanțe duce la faptul că planta fie crește prost, fie moare complet.

Îngrijirea violetului

Creșterea violetelor va fi mult mai ușoară dacă alegeți floarea potrivită. În primul rând, trebuie să fie sănătos. Aceasta apare ca frunze verzi strălucitoare care nu prezintă pete întunecate sau alte daune.

Când alegeți un loc într-un apartament, nu uitați că o cameră violet nu tolerează lumina puternică. Prin urmare, ghiveciul de flori este cel mai bine plasat pe ferestrele de est sau de vest.

Udarea violetelor este foarte importantă, de care depinde durata de viață a plantei dvs. de casă. După cum știți, poate fi inferior și superior. Dacă alegeți ultima metodă, asigurați-vă că picăturile de apă nu cad pe frunze și flori.

În ceea ce privește udarea de jos, atunci pentru aceasta, oala trebuie așezată într-un castron cu apă. În ambele cazuri, apa trebuie să fie caldă, separată, la temperatura camerei. Pământul trebuie să fie întotdeauna ușor umed. Prin urmare, trebuie să înveți să găsești „mijlocul de aur” în care floarea să se simtă confortabil.

De asemenea, trebuie să faceți distincția între diferitele tipuri de violete. La urma urmei, fiecare floare este unică în felul său și, poate, necesită reguli ușor diferite.

Dacă doriți să vedeți înflorire continuă, atunci cel mai probabil viola Usambara vi se potrivește. Se înmulțește ușor - în aceste scopuri aveți nevoie doar de o singură frunză, care ar trebui să prindă rădăcini.