Posibilă reproducere a zmeurii în moduri diferite

 

Când este acceptabilă propagarea zmeurii și cum se face? Acesta este un arbust peren. Sistemul rădăcină trăiește ca unul peren. O tragere aeriană poate trăi timp de 2 ani.

Cum se propagă zmeura

  • Această boabe se propagă în diferite moduri:
  • fraieri de rădăcină,
  • butași verzi și rădăcini.

Pentru ca materialul săditor să fie bun, acesta este achiziționat într-o fermă de tip fermă. Acest lucru este esențial. Lăstarii de zmeură sunt susceptibili la diferite tipuri de leziuni și viruși, motiv pentru care productivitatea este redusă brusc. Dăunătorii virali și alți dăunători pot fi transmiși nu numai prin materialul săditor, vin, prin metoda de propagare vegetativă.

Câți descendenți vor apărea pe rădăcini de la mugurii de tip adventiv sunt asociați cu soiul, vârsta plantării și, de asemenea, cu tehnologia agricolă. Cea mai mare cantitate se poate forma pe plante înainte de debutul vârstei de 4 - 5 ani. vârstă. Fiecare tufiș are rânduri și culoare de descendenți. Unele dintre ele sunt lăsate pentru a înlocui speciile fructifere de lăstari, restul sunt utilizate pentru reproducere. De asemenea, sunt distruse în timp ce lucrează cu solul.

Butașii de rădăcini verzi sunt recoltați ca lăstari mici. Acestea sunt îngropate în sol cu ​​aproximativ 2 - 4 cm. Ciorchinii de butași sunt legați astfel încât să existe 25 - 30 dintre ei. Bazele lor sunt scufundate într-o soluție de substanță heteroauxină, care trebuie preparată conform instrucțiunilor, menținând timp de 16-18 ore. Condițiile rămân în general aceleași ca și pentru alte culturi de fructe de pădure.

Pentru a răspândi zmeura prin butași de rădăcină, trebuie să extrageți rădăcinile atunci când dezrădăcinați zmeura trecută și să pregătiți butași din ele cu lungimea de 8 - 12 cm cu un diametru mic, dar mai mare de 2 mm. Piesele sunt așezate într-un rând continuu de-a lungul brazdelor, sunt acoperite cu pământ, astfel încât stratul să depășească 5 cm, sunt prelucrate cu turbă. Este imperativ ca reproducerea zmeurii să fie însoțită de slăbire.

Avatar Goshia

Zmeura este o cultură care, în absența unei întrețineri regulate, poate ocupa întregul sit. Prin urmare, cea mai simplă metodă de reproducere este fraierele. Se înrădăcinează foarte bine în noul loc.