Tei cu frunze de inimă. Despre plantă și proprietățile sale de vindecare

Teiul este un copac al latitudinilor noastre, familiar și iubit de toată lumea. În timpul înfloririi sale, mirosul din multe parcuri ale orașului este uluitor, iar zumzetul albinelor evocă gânduri de pace și liniște la țară, aer curat și plimbări desculțe pe ierburi verzi și moi. Anticii o numeau „copacul de aur”, fetele dansau în jurul vechilor tei, o considerau păstrătoarea vetrei.

Floarea de tei este cunoscută de mult timp ca materie primă medicinală și o puteți cumpăra în farmacii pe tot parcursul anului, atât în ​​colecții de plante diferite, cât și separat. Mulți oameni colectează ei înșiși aceste daruri ale naturii pentru a se bucura de ceai aromat de tei în timpul iernii. Și ca plantă de miere, această plantă este, de asemenea, de neegalat.

Practic, floarea de tei este utilizată pentru răceli, tuse. Are proprietăți diaforetice. Ceaiul cald cu miere va fi, de asemenea, relevant pentru angina și bronșita. Puteți combina teiul cu mușețel, zmeură, mentă, fenicul sau scoarță de stejar. În astfel de combinații, teiul este utilizat pentru a reduce aciditatea din stomac, în cazul bolii ulcerului peptic.

Pe lângă flori, spun cunoscătorii rețetelor populare, străbunicii noștri au pregătit muguri și frunze proaspete pentru a calma durerea și a ameliora inflamația rănilor. Au folosit coaja unui copac și cărbune din acesta. Sângerarea nazală a fost oprită cu pulbere de frunze uscate, iar fructele de tei au fost utilizate pentru sângerarea internă.

Pentru slavi, teiul a însemnat foarte mult. A fost folosit pentru a face frânghii, boluri, tăvi, căruțe, jucării, arme și pantofi de bast. Poeții i-au dedicat poemele ei și până astăzi aleile de tei ne întorc în acele vremuri îndepărtate, dificile, dar glorioase.

Helen avatar

Vara strângem flori, le uscăm și apoi întreaga familie bea ceai aromat delicios de tei pentru răceli, și așa.

Inga avatar

Familia mea nu-și poate imagina o singură seară de iarnă fără ceai de tei, este ca o tradiție la noi. Dar trebuie să știți că floarea de tei este recoltată la începutul înfloririi, de îndată ce florile s-au deschis complet, atunci ceaiul va fi mai aromat, deoarece polenul este stocat în el.