Ceapa mov este mai bună pentru salate și pește

 

Ceapa mov este un soi de ceapă dulce. În Ucraina, ceapa mov se mai numește Yalta, deoarece în regiunea respectivă poate fi cultivată. Cu toate acestea, există multe soiuri de ceapă purpurie care sunt cultivate în diferite țări, dar soarele și clima sudică sunt cele care dezvăluie cel mai mult gustul acestei ceapă.

Ceapa mov are proprietăți antitumorale și antialergice datorită faptului că conține un compus vitaminic - quercetina flavonoidă. Ceapa este foarte utilă pentru persoanele care au fost în regiuni cu un dezastru ecologic sau care au fost supuse tratamentului cu antibiotice.

Ceapa purpurie sau ceapa roșie sunt foarte frumoase, datorită cărora orice fel de mâncare capătă nu numai un gust bogat, dar capătă și culori și vizual felul de mâncare arată mai interesant. O astfel de ceapă are o piele roșu-purpuriu, violet, carnea nu este alb pur, ci este intercalată cu nuanțe de roșu. Arcul poate fi de orice dimensiune, capul în sine poate fi plat sau rotund. Această ceapă este mai des utilizată în salate, deoarece are un gust blând, dulce și o textură crocantă. Când este gătită, ceapa își pierde culoarea și gustul, iar vasul capătă o nuanță neplăcută albăstruie. Ceapa roșie este, de asemenea, excelentă cu pești. Această ceapă se menține la temperatura camerei timp de aproximativ patru luni.

Ceapa poate fi cultivată în trei moduri, fie prin răsaduri sau semințe, fie prin seturi de ceapă. Este necesar să plantați ceapă primăvara sub un film sau într-o seră, care, după stabilirea căldurii, este indicat să le îndepărtați. Primăvara, ceapa este extrem de delicată, se dezvoltă bine atunci când există suficientă umiditate și căldură, dar tolerează bine o ușoară apăsare rece. Nu puteți cultiva adânc solul dacă creșteți ceapă din semințe, îl puteți slăbi ușor doar cu o greblă.

La începutul verii, ceapa ar trebui să fie udată bine, astfel încât să nu existe sol uscat, deoarece există o creștere intensă, cu toate acestea, este imposibil să turnați ceapa, altfel vor apărea boli fungice. La mijlocul verii, capetele de ceapă încep să se coacă; pentru această perioadă, aerul cald și uscat va fi cel mai bun.

Recoltarea cepei se face cel mai bine pe timp cald și, cel mai important, în vreme uscată, apoi ceapa va dura mai mult. Faptul că ceapa este coaptă este indicat de tulpinile de ceapă verde căzute.

Categorie:Grădină | Funda mov
Avatar utilizator alexxa

Ceapa mov are gust dulce și, de fapt, este cea mai des folosită la salate. Dar ce soiuri nu pot fi cultivate în regiunile sudice ale țării? Mi-ar plăcea foarte mult să mănânc ceapă purpurie sănătoasă chiar și vara, dar mă tem că nu se va coace în regiunile noastre din nord.

Avatar Masha

Unii fermieri scriu că este destul de probabil să se maturizeze, cu toate acestea, își va pierde gustul, nu va fi atât de bogat și gustos.

Avatar utilizator KsyuTka

În Crimeea, un astfel de arc se numește „Yalta”, deoarece crește în munți și are o formă plană, astfel încât vânturile să nu sufle de pe versanți. Sau este o varietate diferită? Care este diferența?

Avatar utilizator înțelept

Și în magazine pe etichetele de preț ale unui astfel de arc se scrie de obicei „roșu”. Iar bunica mea l-a numit „albastru”. Se pare că toată lumea vede acest arc diferit)))

Îmi place foarte mult această ceapă, nu numai că este delicioasă, ci și decorează foarte mult salatele. Dar nu i-aș spune deloc dulce. Mușcă cum!