Îngrășăminte pentru piper și cultivarea acestuia

Îngrășămintele pentru piper sunt aplicate pentru a obține o cantitate mai mare din recoltă. Deci, pe tot parcursul sezonului de creștere, această cultură de legume are nevoie de trei pansamente obligatorii.

Primul se efectuează în timpul înfloririi imediate abundente. Utilizați frunze de urzică zdrobită, patlagină, păpădie și frunze de picior pentru a pregăti soluția nutritivă. Adăugați-le într-o găleată umplută cu balegă și aur lemnos. Umpleți acest amestec cu apă și, după 5-6 ore, începeți să aplicați îngrășăminte cu o viteză de 1 litru per arbust de ardei.

În plus, cultivarea piperului necesită udare constantă. În caz contrar, cu o lipsă de umiditate și o temperatură ridicată a aerului (mai ales dacă acest lucru este tipic pentru regiunea dvs. climatică), planta poate muri. Rețineți că udarea ardeiului ar trebui să aibă 5 litri de apă pe metru pătrat de teren. Pentru a avea grijă de ardei cât mai corect, folosiți doar apă caldă.

Toți ardeii sunt vulnerabili la efectele nocive ale vântului rece. Pentru a păstra recolta, este recomandabil să plantați mazăre și fasole în jurul acesteia, care se vor țese de-a lungul suporturilor înalte sau a spalierelor.

După cum puteți vedea, modul de cultivare a piperului depinde de multe nuanțe mici, dar în același timp important. De exemplu, puțini oameni sunt conștienți de faptul că odată ce o plantă de legume atinge aproximativ 25 cm înălțime, vârfurile acesteia trebuie strânse cu atenție. În ceea ce privește lăstarii laterali de piper, acestea trebuie îndepărtate treptat pe măsură ce apar. Urmând aceste sfaturi simple, veți obține randamente mari!
 

Categorie:Creştere | Piper
Avatar Goshia

Nu am ciupit niciodată vârful unui ardei și nici nu am îndepărtat lăstarii laterali. Poate din acest motiv, recolta sa a fost scăzută. În ceea ce privește fertilizarea cu urzici și patlagină, humusul va fi la fel de bun.